Izvor: Novosti
21.02.2021 u 11:57
0

LJUDI, ODVALIO GA JE! Novakov 18. Gren slem, a 9. pehar u Melburnu! Rus nije znao šta ga je snašlo! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Australijan openu, pošto je danas u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 7:5, 6:2, 6:2 za manje od dva sata igre.

NE PROPUSTITE I OVO

SADISTA IZ FILMA „DARA IZ JASENOVCA“ JE POHRVAĆENI SRBIN! Maks Luburić ubijen je uz psovku „…ti majku ustašku! (VIDEO)

NAJNOVIJI PODACI: Srbija druga u Evropi po broju vakcinih, a pogledajte koji smo u svetu

IZGUBIO KONTROLU: Maloletnik pijan i bez dozvole oštetio tri automobila

Đoković je u svom devetom finalu u Melburnu došao do devetog trofeja, trećeg u nizu, što mu je ukupno 18. gren slem titula u karijeri.

On se tako približio Švajcarcu Rodžeru Federeru i Špancu Rafaelu Nadalu, koji imaju 20 trofeja sa najvećih turnira.

Srpski teniser je meč otvorio na najbolji mogući način, napravio je brejk i već posle 10 minuta igre imao je prednost od 3:0.

Medvedev je uspeo da smanji na 3:1, u narednom gemu iskoristio je prvu prliku za brejk i tako se vratio u prvi set, osvojivši tri gema u nizu.

U nastavku su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, a novi brejk viđen je u 12. gemu kada je Novak oduzeo servis Rusu i osvojio prvi set.

Na početku drugog seta Medvedev je oduzeo servis Đokoviću, ali je svetski broj jedan brzo vratio brejk i osvojio četiri gema u nizu (4:1).

Do kraja seta Medvedev je uspeo da osvoji samo jedan gem, u 8. gemu dozvolio Đokoviću brejk lopte, koje su ujedno bile i set lopte, a drugu je iskoristio i poveo 2:0 u setovima.

U trećem setu Novak je držao sve konce u svojim rukama, odmah je oduzeo servis rivalu i poveo 3:0.

Borio se Medvdev, uspeo je da osvoji dva gema (5:2), ali je Đoković napravio još jedan brejk u osmom gemu i iskoristio prvu meč loptu za devetu titulu na Australijan openu.

KRAJ MEČA! 6:2 Novak uzima servis Medvedevu i osvaja Australijan open, deveti. Veliki si Nole, mnogo veliki!

5:2 Imao je Medvedev 15:30, a onda tri nestvarna poena Srbina za još jedan korak bliže tituli.

4:2 Medvedev ostaje u meč i sada je Novak pod pritiskom iako tako ne deluje po rezultatu. Nema Rus više šta da izgubi.

4:1 Bravo Nole! Još jedan strašan servig gem, samo još malo da izdrži Srbin i evo devete titule u Melburnu.

3:1 Medvedev osvaja gem na svoj servis, ali ni ovoga puta nije bilo lako. Iako je Rus zaigrao mnogo bolje, Novak je fenomenalan.

3:0 Počeo je Medvedev ponovo da igra malo bolje, ali Novak sada ne popušta i dolazi do potvrde brejka. Blizu je devetog naslova u Melburnu.

2:0 Novak pravi još jedan brejk. Nastavlja sa strašnom partijom. Rus nema rešenje. Počeo je Medvedev da pravi i dvostruke servis greške. Samo da Đoković ovako nastavi.

1:0 Imao je Medvedev dve brejk lopte, ali Novak je obe spasao. I ne samo to, već je i osvojio gem na impresivan način sa četiri vezana poena.

TREĆI SET

6:2 Kakav tenis Đokovića. Uzeo je još jednom servis Medvedevu. Srbin crta po Rod Lejver areni i ima veliku prednost od 2:0 u setovima.

5:2 Nije bio lak ovaj servis gem Đokovića, kao prethodni, ali zahvaljujući dobrom servisu ga je i osvojio. Novak sada na gem od drugog seta.

4:2 Medvedev ostaje u drugom setu. Fenomenalan servis gem Rusa, koji neće tako lako odustati. Đoković sada razmišlja samo o svom servisu.

4:1 Novak potvrđuje brejk i grabi ka drugom setu.

3:1 Đoković opet uzima servis Medvedevu. Drugi put uzastopno. Nestvarna igra srpskog tenisera, ali ni Rus ne zaostaje.

2:1 Novak osvaja svoj servis gem. Iako Medvedev igra poput mašine, crta po linijama Rod Lejver arene, ali Đoković je bolji u važnim poenima.

1:1 Brejk na brejk! Novak odmah uzima servis Rusu i vraća drugi set na početak. Briljantno, nema šta.

0:1 Medvedev odmah pravi brejk. Loš početak drugog seta za Đokovića, koji čim na sekund izađe iz meča Rus ga ozbiljno kazni.

DRUGI SET

Eyes on the prize @DjokerNole breaks Daniil Medvedev when it matters most to take the opening set, 7-5 in 42 minutes.#AO2021 | #AusOpen pic.twitter.com/rAxT8WSOSq

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 21, 2021

7:5 Tri set lopte imao je Novak, Medvedev je lagano spasao prvu, a onda i drugu. Ipak, treću nije uspeo i Đoković uzima set gde je Rus briljirao.

6:5 Jedan siguran servis gem za Novaka. Đoković ima taj-brejk zagarantovan. čeka se sada Rus.

5:5 Furiozan servis gem Medvedeva, bez greške i izgubljenog poena dolazi do izjednačenja.

5:4 Medvedev je osvojio prvi poen na servis Đokovića i činilo se da će Novak imati velike muka da osvoji servis. Ipak, taktika Srbina da menja ritam sa skraćenim loptama je donela boljitak i zadržava najbolji teniser prednost.

4:4 Nastavlja Medvedev da igra bez greške. Novak ako ne promeni taktiku ne piše mu se dobro. Rus deluje bliži osvajanju prvog seta.

4:3 Đoković prekida seriju Medvedeva, gledamo odličan tenis. Ruku na srce lepše je bilo na 3:0 za Srbina, ali i dalje Novak ima prednost,  bez brejka, ali ne i zanemarivu. Pritisak je sada na Rusu.

3:3 Nastavlja se serija Medvedeva. Rus je vezao sedam uzastopnih poena, Đokocić sadane postoji na terenu.

3:2 Đoković gubi svoj servis. Dve kardinalne greške srpskog tenisera i povratak Medvedeva u prvi set. Ovo niko nije očekivao.

3:1 Opet je Novak osvojio prvi poen, ali Medvedev je izvukao nekako gem. To je oprvi gem za Rusa koji će verovatno sada igrati sa manje treme.

3:0 To je gazda Melburna, šampion Australijan opena. Medvedev ovog puta nije osvojio poen na servis Đokovića.

2:0 Brejk Đokovića! Strašan start Srbina. Medvedev je pogodio svaki prvi servis, pa opet pretrpio brejk. Nestvarno! Odlični riterni najboljeg tenisera današnjice koji je stigao do 15:40. I iskoristio drugu brejk loptu.

1:0 Sigurno otvaranje od strane Đokovića. Odlično je Novak odigrao na svoj servis, lako stigao do 40:0,  pa prepustio Medvedevu jedan poen, a onda rutinska realizacija početnog gema.

PRVI SET

Đoković i Medvedev su na terenu, meč uskoro počinje

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos finala Australijen opena u Melburnu.

U međusobnom skoru vodi Đoković 4:3, dobio je jedini dosadašnji duel u Melburnu pre dve godine, ali izgubio poslednji na ATP finalu u Londonu krajem prošle godine.

Stručnjaci se slažu u prognozi da je Đoković blagi favorit, pre svega zbog ogromnog iskustva u velikim finalima, ali na njemu je svakako i veći pritisak.

Ko god da pobedi ulazi u istoriju, Đoković bi prišao na samo dva gren slema Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na večnoj listi, a Medvedev bi se upisao među gren slem šampione.

Sa jedne strane svetski broj 1, kralj Melburna, osmostruki šampion Australijan opena i osvajač 17 gren slem titula, a sa druge predvodnik nove generacije, teniser koji je u seriji od 20 pobeda.

Novak Đoković ili Danil Medvedev, odluka o šampionu Australijan opena pada danas u Rod Lejver Areni (9.30 časova).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter