Izvor: Novosti.rs
04.07.2023 u 21:10
0

ODLUKA VIMBLDONA POSLE HAOSA: Evo kada igra Novak Đoković

NOVAK Đoković je saznao kada će ponovo na Centralni teren Vimbldona.

Nakon što je kiša napravila veliki haos na londonskom grend slemu, a desetine mečeva su zbog nje bili otkazani utorak, organizatori su, kako su znali i umeli, napravili raspored za sredu.

Tada će na teren i Nole, i to iznova na glavnom igralištu, koje ima „zaštitu“ od padavina u vidu krova, pa će svakako Srbin odigrati svoj meč.

I to predveče.

EDNI KAO NEKAD Marej ubedljiv na startu Vimbldona

Tačnije, program na Centalnom terenu počinje u 14.30 kada igraju Kasatkina i Buraž, potom nastupaju Svojntekova i Soribes Tormo, dok je treći po programu meč Novak Đoković – Džordan Tompson. To znači da bi njih dvojica na teren trebalo da izađu oko 18.30 po našem, srednjoevropskom vremenu.

Senzacionalni rival – Ko je, uopšte, Džordan Tompson?!
Nole je, kao i mnogi ljubitelji tenisa, mislio da će igrati u 2. kolu protiv Brendona Nakašime, koji je bio favorit u svom meču na startu grend slema u Londonu, ali…

Džordana Tompson, Australijanac koji je 70. na ATP liste, savladao je 15 pozicija bolje rangiranog Amerikanca sa 3:2, i to posle velikog preokreta.

Nakašima je osvojio prva dva seta, ali je na kraju trijumfovao njegov rival i to rezultatom 2:6, 2:6, 6:4, 7:6(4), 6:3.

Nole i Džordan Tompson dosad nisu igrali međusobno na teniskim turnirima, ali je australijski teniser u odličnoj formi jer je pre dve sedmice igrao finale turnira u Hertogenbošu, na travi.

Tamo je ovaj 28-godišnjak redom pobedio Đovanija Perikara, Miloša Raonića, Adrijana Manarina i Rinkija Hidžikatu, a onda u meču za titulu izgubio od 38. s ATP liste, Talona Grikspora, sa 7:6(4), 6:7(3), 3:6.

Interesantno, najbolji učinak u karijeri Džordan Tompson ima upravo na travi – ostvaruje prosečno pobedu u svakom drugom meču (50% uspešnosti ima, 24-24, do Vimbldona 2023.), dok na tvrdoj podlozi ima 44% pobeda u odnosu na broj odiganih mečeva (60 od 135), a na šljaci 30,6% (11 od 36).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter