Izvor: Happy BSC/24 sedam.rs
13.01.2024 u 14:59
0

OVI REKORDI SU U IGRI: Ne juri Novak u Melburnu samo 25. grend slem titulu, ima i nešto drugo u planu

Navijači iz celog sveta sitno broje do početka Australijan opena.

Od ovogodišnjeg izdanja očekuje se mnogo, a očekivano, u muškoj konkurenciji, u glavnj ulozi je Novak Đoković.

Prvi teniser sveta u Melburnu brani titulu, ali igra i za to da sačuva prvu poziciju. Neće biti lako, Karlos Alkaraz je motivisan da načini preokret i preuzme vodeće mesto, ali u igri su brojni rekordi i istorija, pa Novak nema nameru da posustane.

Novaku je prvi rival na Australijan openu mladi Hrvat, Dino Prižmić, žreb je prilično otvoren na putu do finala, pa se već sada govori i o tome koji su sve rekordi u igri.

– Ukoliko obrani trofej, biće to njegov 11. Australijan Open! U poslednjih pet godina, učestvovao je četiri puta, zanemarićemo pauzu 2022. godine zbog drame i deportovanja, i osvojio četiri titule.

– Ako trijumfuje, biće to njegova 11. pobeda u isto toliko finala koja je igrao u Melburnu. Sve je krenulo 2008. godine, a nastavilo se 2011-2013, 2015, 2016, 2019-21. i 2023. godine. I ne čudi što je Australijan open njegov omiljeni turnir.

– Takođe, potencijalnim osvajanjem trofeja, Novak bi stigao do 99. titule u karijeri u singlu, pa će smanjiti razliku u odnosu na Rodžera Federera koji ima 103 i Džimija Konorsa koji je osvojio 109 trofeja.

– Slavljem u Melburnu na prvom grend slemu turniru u sezoni, Novak će stići do 25. titule u kategoriji najjačih turnira čime će se izdvojiti na prvom mestu liste.

– Ukoliko dođe do finala, srušiće rekord Monike Seleš od 33 uzastopnih pobeda na Australijan Openu.

– U igri je još jedan Federerov rekord, a to je da ukoliko se plasira među osam najboljih, izjednačio bi rekord Švajcarca sa 58 nastupa u četvrtfinalima najvažnijih turnira

ALKARAS I MEDVEDEV „VREBAJU“ ĐOKOVIĆA: Ovo su moguća scenarija

– Takođe, plasman u četvrtinale mu donosi i rekord po broju uzastopnih pobeda. Trenutno ih ima 28, a Roj Emereson je na prvom mestu sa 30 trijumfa u nizu.

– Titulom bi došao do 368. pobede na grend slem turnirima, što je samo jedna pobeda manje od Federera. Taj rekord bi već na Rolan Garosu mogao biti srušen.

– Samim pojavljivanjem na terenu u prvom kolu, upisaće 73. nastup na Grend slemovima. Ispred njega će ostati samo Federer i Felisijano Lopez sa 81.

– I na kraju, počeće 407. nedelju na prvom mestu ATP liste, što znači da je u 13 različitih godina držao prvu poziciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter