Izvor: Blic
03.01.2020 u 17:24
0

ZABORAVILA SRPSKU KRV Jelena Dokić protiv Novaka Đokovića

Prvi grend slem u sezoni se bliži, a australijska javnost je želela da čuje mišljenje tamošnje teniserke srpske krvi, Jelene Dokić, o tome ko su favoriti.

Mada je Novak Đoković imao sjajnu sezonu iza sebe koju je počeo upravo trofejem u Melburnu, Dokićeva je procenila da Srbin nema šanse da osvoji taj gren slem ponovo.

– Rafa Nadal je ovde prošli put slavio 2009. Od tada nije pobeđivao, ali je igrao pet finala. Mislim da pomalo i nije imao sreće ovde u Australiji, igrao je dobro, ali je imao i povrede. Mislim da zaslužuje da ima više od jedne titule ovde, tako da tipujem na njega, kazala je Jelena Dokić koja Đokovića nije ni pomenula.

Jelena Dokić je tokom karijere (uglavnom) igrala pod zastavom Australije u koju se odselila sa porodicom još 1994. dok je imala 11 godina. Rođena je u Osijeku kao plod braka Srbina i Hrvatice, zbog čega je kroz karijeru imala veliku podršku srpskih navijača. Odigrala je i dva meča za FED kup reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Nadalu je očigledno falilo sreće i u finalima 2012. i 2019. kada ga je Đoković pobeđivao. Srpski as je ukupno sedam puta podizao trofej Australijan opena, a od 20. januara krenuće u borbu za osmi pehar. Ukoliko bi to učinio, postao bi najuspešniji teniser ikada na Australijan openu pošto sada ima isti broj trofeja kao i Rodžer Federer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter