Izvor: twitter
03.01.2020 u 11:21
0

KIRJOS U SUZAMA Požari jači od tenisa (VIDEO)

Australijski teniser Nik Kirjos bio je u suzama posle pobede na početku ATP kupa.

Kirjos se rasplakao govoreći o požarima koji su zahvatili njegovu zemlju. Veliki požari zahvatili su Australiju, ujedno i Nikov rodni grad Kanberu, i ujedno odneli 18 ljudskih života, uz oko 480 miliona ptica, reptila…

Kontroverzni 24-godišnjak je obećao da će donirati po 200 australijskih dolara (125 evra) po svakom odserviranom asu tokom „australijskog teniskog leta“ ove sezone

Kirjos je na startu ATP kupa pobedio Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 6:4, 7:6(4). Na tom meču Australijanac je zabeležio 20 aseva i time prikupio 4.000 australijskih dolara (~2.500 evra) za borbu protiv požara.

– Ne zanimaju me pohvale. Mi smo u poziciji da uradimo nešto, imamo potrebnu platformu. Moj rodni grad je Kanbera i tamo je najtoksičniji vazduh na svetu trenutno, to je zaista tužno – rekao je Kirjos koji nije mogao da se sudrži, pa je zaplakao.

Akciju „asom protiv požara“ inače je započeo upravo Kirjos, a pored njega za sada su se pridružili Aleks de Minor, Džon Milman i Sem Stosur.

– Sav novac ide porodicama, vatrogascima, životinjama… Svima koji su izgubili porodice, kuće. Ovo se stvarno dešava, ovo je veće od tenisa – dodao je Kirjos.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter