Izvor: SPORTAL
03.09.2023 u 17:06
0

„TO ŠTO SMO SRBIJA, TO JE NAŠ NAJAČI ADUT“: Odbojkašice večeras od 20 časova protiv Turske za tron Evrope!

„To što smo Srbija, to je naš najjači adut“. Sa tim stavom naše odbojkašice dočekuju svoje četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva. Sa verom da mogu sve i da mogu protiv svih, izaći će na megdan Turskoj – koja će bez sumnje imati ogromnu podršku u Briselu večeras.

Ostao je još samo jedan meč – onaj najvažniji. Odbojkašice Srbije od 20 časova odmeriće snage sa Turskom u borbi za evropski tron i zvanje najboljeg tima Starog kontinenta.

Obe selekcije neporažene su do sada na prvenstvu. U polufinalu je Srbija savladala Holandiju u napetom meču posle četiri seta, dok je Turska uz veliki preokret slavila protiv Italije u taj-brejku.

ZLATNE SRPSKE DEVOJKE KA TRONU EVROPE: Evo zašto su one naš ponos! (VIDEO)

Izabranice Đovanija Gvidetija su prethodno izgubile po set od Češke u četvrtini finala, a od Mađarske i Poljske u grupi. Do sada nismo na turniru videli svetske šampionke na njihovom najvišem nivou. A sad je pravo vreme.

Meč protiv Holandije pokazao je da „plave dame“ mogu do pobede i onda kada im ne ide, međutim protiv Turske, koja godinama čezne za zlatnom medaljom, moraće sve da funkcioniše. 

Znaju to i naše odbojkašice. Odigrale su do sada toliko mečeva protiv Ede Erdem i drugarica. I toliko utakmica u kojima se odlučivalo o osvajačima medalja (na poslednjih devet najvažnijih takmičenja osvojile su isto toliko odličja).

Velikog protivnika imaće svetske šampionke pred sobom. I veći deo publike im sigurno neće biti naklonjen. Ali to su već videle – tako je bilo u finalu Evropskog prvenstva 2019. godine u Ankari i u istom gradu prošlog leta u borbi za bronzu u Ligi nacija. I oba puta su slavile.

Finale Evropskog prvenstva možete pratiti uživo na našem portalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter