Izvor: INFORMER.RS
02.09.2023 u 14:13
0

„ZNAMO SVE O TURKINJAMA“: Sara Lozo optimista pred finale Evropskog prvenstva

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva pošto su u polufinalu pobedile Holandiju rezultatom 3:1 (25:21, 15:25, 25:22, 25:21), pa će se u nedelju boriti protiv Turske za zlatnu medalju, četvrtu u istoriji.

Srbija će u nedelju u finalu igrati protiv Turske, koja je napravila veliko iznenađenje i pobedila favorizovanu Italiju rezultatom 3:2, dok će se za bronzu boriti Holandija i Italija.

Naša reprezentativka Sara Lozo kaže da nije lako igrati pod pritiskom.

Mislim da smo odlično otvorile meč, međutim očigledno da se u nekim momentima osetilo malo panike na terenu. To je kad znaš da nešto moraš da odradiš… Mi smo zaista želele da se plasiramo u završnicu, posle i da osvojimo Evropsko prvenstvo… Nije jednostavno da igraš sa tim pritiskom, ali drago mi je da je polufinale prošlo ovako i što smo pobedile – rekla je Lozo, koja je završila meč sa 11 poena.

Protivnik u duelu za zlato biće Turkinje, koje su pobedile Italiju u polufinalu.

Znamo sve o Turskoj. Do sad nismo igrali sa njima u ovakvom sastavu. Sastali se jesmo na Ligi nacija, ali sad je drugačije – ovo je prvenstvo, i oni i mi igramo mnogo bolje. Biće to teška utakmica, tribine će biti pune, došlo je mnogo navijača, biće to pravo finale! Ovo mi je prvo evropsko finale, kao i prošle godine prvo svetsko, nadam se da će biti i prvo – pa zlato – uz osmeh je poručila Lozo.

NOVAKOV PUT DO FINALA: Prvo duel sa Hrvatom, a onda verovatno Amerikanci do kraja

Bitnu ulogu u polufinalu imala je i Mina Popović, koja je ušla sa klupe.

– Mislim da su ovakve utakmice stresne, podjednako teško i za nas i za ljude koji su nas gledali. Podjednako je teško bilo u obe uloge. Možda je uvek lakše kada smo na terenu i možemo da napravimo nešto, promenimo… Mislim da je sa strane mnogo teže. Jedna stvarno neverovatna utakmica, još jednom smo snagom volje i zajedništva pokazali da možemo da se izvučemo iz situacije kada nismo igrali odbojku koju umemo. Pravile smo mnogo grešaka. Nije nam bio dan u tom nekom smislu, ali smo uspele da se iz toga izvučemo i pobedimo što je neverovatno.

O polufinalnom duelu pričala je i Bianka Buša, koje se takođe baš razigrala kad je bilo važno.

Posebno teško je bilo. Sigurno najteži meč do sada i fizički i psihički. Srećna sam što smo pobedili, što ćemo igrati finale. Vrlo dobro se znamo sa Turskom, tako da očekujem jedan težak meč, pa neka bolji pobedi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter