Izvor: sport klub
22.03.2024 u 16:28
0

ŽUTI ZADOVOLJAN: Posle prvog meča na klupi CRNR GORE selektor kaže „Možemo mi mnogo bolje“

Robert Prosinečki ima razloga za zadovoljstvo posle debija na klupi fudbalske reprezentacije Crne Gore. U kontrolnom meču, koji je odigran u Antaliji, Crna Gora je pobedila Belorusiju sa 2:0.

Crna Gora je bila bolji rival tokom prvog poluvremena. Kontrolisala je dešavanja na terenu, strpljivo gradila akcije, tražila pukotine u defanzivnoj postavci rivala. U 27. minutu, Stevan Jovetić je sjajno asistirao Adamu Marušiću koji je preciznim udarcem uspeo da zatrese mrežu. Usledio je nekoliko poluprilika na obe strane, a u samoj završnici prvog poluvremena, posle sjajnog centaršuta Andrije Vukčevića, mrežu je zatresao Nikola Krstović – 2:0.

U nastavku meča, Crna Gora je i dalje kontrolisala dešavanja na terenu. Adam Marušić je imao sjajnu priliku da drugi put zatrese mrežu, ali ovoga puta nije bio precizan. Šanse su imali Melvin Drešković, Nikola Krstović.

SKANDAL NA ŽREBU: IZVUČENA REPREZENTACIJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO SA SRBIJOM U GRUPI – izvlačenje ponovljeno

U 73. minutu Belorusija je imala veliku priliku da smanji prednost Crne Gore, ali je Milan Mijatović odbrani penal Obonu, a zatim odbrani i udarac Korzuna koji je iznudio penal, iz neposredne blizine. Do kraja meča, usledilo je dosta izmena, nije bilo mnogo tečne igre, Crna Gora je slavila pod komandom Roberta Prosinečkog, a sada se okreće novim iskušenjima, koja su podređena primarnom cilju, a to je naravno učešće u B diviziji Lige nacija.

„Treba čestitati momcima, odradili su utakmicu fenomenalno, trkački maksimalno, borili se, bili smo ofanzivni, prikazali smo dobru partiju, a to me raduje više od rezultata. Mislim da akcije bile tečne, da smo kontrolisali dešavanja na terenu, stvarili smo prilike, veoma dobro se i branili. Sve u svemu, jako sam zadovoljan, imali smo posed lopte, nekoliko izvarednih akcija iz kojih smo dali dva gola, pogotovo drugi koji je postigao Krstović. Idemo dalje, siguran sam da možemo mnogo bolje i više”, rekao je selektor Crne Gore, Robert Prosinečki posle meča.

Crna Gora će u Antaliji odigrati još jedan kontrolni meč, a rival će biti selekcija Severne Makedonije. Do početka Lige nacija i duela sa reprezentacijama Islanda, Velsa i Turske, Crna Gora će odmeriti snage sa Gruzijom i Belgijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter