Izvor: HAPPYBSC
07.03.2024 u 13:14
0

ZVEZDA IDE DA KVARI PLANOVE DRUGIMA: Oslabljena Zvezda ide opušteno u Monako

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Monaku u četvrtak od 19 časova u okviru 28. kola Evrolige, a na put za Francusku krenuli su poprilično oslabljeni, ali i rasterećeni.

Trener Janis Sferopulos na raspolaganju neće imati Miloša Teodosića, Nikolu Topića, Treja Tompkinsa, Dejana Davidovca i Dalibora Ilića.

Teodosić još uvek nije 100 odsto spreman za povratak na teren, pa u Zvezdi ne žele da rizikuju, jer u Monaku nemaju imperativ pobede, s obzirom na slab skor i izdanja u Evroligi.

ATLANATA ODNELA VAŽNU POBEDU: Niko nije ubacio više od Bogdana!

Topić je od početka januara bio na pauzi zbog kolena, ali trenira već duže od nedelju dana. Međutim, ni sa njim ne žele da žure u crveno-belim redovima, tako da će veliki teret opet pasti na Jaga dos Santosa. Tompkins od dolaska u Zvezdu (pre mesec dana) nije odigrao ni sekund zbog povrede kolena, od koje se i dalje oporavlja. Neće krilni centar debitovati ni protiv Monaka, ali je zato dobio novi ugovor sa Zvezdom, ovog puta do kraja sezone.

Davidovac je nedavno postao otac, pa je dobio vreme da bude sa porodicom, dok je Dalibor Ilić zakačio virus i nakon solidno odigranog Kupa opet nije u sastavu.

To znači da će opet veliki broj minuta imati Luka Mitrović na poziciji četvorke, gde bismo mogli da gledamo i Rokasa Giedraitisa, koji po potrebi može da odgovori i zadacima na toj poziciji.

m sa Malog Kalemegdana je trenutno na skoru 10-17 u Evroligi, te zauzima tek 16. poziciju, a samo je ispred Albe i Asvela. U ovom trenutku to je realnost crveno-belih, imali su mnogo razočaravajućih i tesnih poraza ove sezone u elitnom takmičenju, te se čini da su sedam kola pre kraja izgubili svaku nadu da mogu da se domognu makar plej-ina. To svakako nisu dobre i lepe vesti za Zvezdu, koja je u Evroligi i ove sezone podbacila kada je bilo najvažnije, ali će u nastavku sezone moći da odigra nešto opuštenije, počev od duela sa Monakom, gde je veliki autsajder.

Iako je sebe uskratila za plej-in, Zvezda sada može da pokvari planove mnogim ekipama do kraja regularnog dela, jer svaki meč je sada kao finale za neke.

Zvezda ima tri vezana poraza u Evroligi, dok je Monako u potpuno drugačijoj situaciji sa šest vezanih trijumfa. U tom nizu pred timom Saše Obradovića padali su i Real Madrid i Barselona, kao i Fenerbahče, Efes, Partizan i Virtus, dok je poslednji neuspeh doživljen protiv Panatinaikosa još 11. januara.

Jasno je da je francuska ekipa u sjajnoj formi, a glavni „krivac“ za to je Majk Džejms, koji je glavni kandidat za MVP nagradu. Upravo zbog ovog Amerikanca postoji velika šansa da se meč između Monaka i Zvezde prekine.

Evroliga je najavila da će prekinuti meč kada Džejms postane najbolji strelac u istoriji takmičenja. Može da bude kompletno prekinut meč ukoliko se to desi u prvom poluvremenu, koliko dođe do toga u drugom poluvremenu mnogo će zavisiti od situacije u kojoj se nalazi meč. Ako se desi u toku dramatične završnice biće nešto duža pauza u trenutku kada sat bude zaustavljen. Dobiće Džejms jednu loptu sa meča, kao relikvija, dok će se rezervnom loptom završiti susret.

Džejmsu nedostaje 12 poena da obori rekord Vasilisa Spanulisa koji je ukupno postigao 4.455 poena.

Janis Sferopulos je svestan od koga preti najveća opasnost, a u prvi plan je istakao i fizičku moć Monaka, koji uz Real i verovatno Barselonu dominira u tom segmentu ove sezone.

“Veoma su atletičan tim, moramo iskontrolisati njihovu energiju, jer upravo iz toga dolaze prednosti. Taktički, moramo da odigramo dobru odbranu, da pokušamo naškoditi njihovom napadu. Napadački je potrebno da vidimo koji je najbolji način da ih se napadne, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i da pronađemo put strpljivom igrom. Znamo da su tim za Final Four, ali borićemo se za naše šanse. Kao trener uvek poštujem sve igrače, posebno kada su talentovani i na visokom nivou sve ove godine. Mike James ima veliko poštovanje s moje strane, jedan je od najboljih ikada u Evropi. Sećam se kada je počeo svoju karijeru u Grčkoj u mom bivšem timu, Kolosos Rodos. U karijeri je igrao za sjajne timove. Ima moje veliko poštovanje i želim mu mnogo sreće”, rekao je Sferopulos.

Jasno je da bi sve sem pobede Monaka bilo iznenađenje, ali Zvezda apsolutno nema šta da izgubi u nastavku Evrolige, s tim da ne može mnogo ni da dobije, sem možda dobrog zaleta i samopouzdanja za finiš sezone u ABA ligi i domaćem prvenstvu.

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak

Efes – Bajern 18.30

Monako – Crvena zvezda 19.00

Makabi – Žalgiris 20.05

Valensija – Barselona 20.30

Real Madrid – Fenerbahče 20.45

Olimpijakos – Virtus Bolonja 21.00

Petak

Panatinaikos – Asvel 20.15

Baskonija – Alba 20.30

Armani – Partizan 20.30

Standings provided by Sofascore
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter