Izvor: NOVASPORT
28.12.2023 u 14:07
0

Zvezda traži brejk u Atini, Partizan protiv Virtusa za napad na treće mesto Evrolige

Partizan i Crvena zvezda imaju po još jedan meč u Evroligi. Želje su dijametralno suprotne i jasno oslikavaju kakva je situacija u oba kluba.

U Crvenoj zvezdi se nadaju još jednom novogodišnjem čudu. Predstavljen je Nikola Topić, mladi plejmejker koji je blistao u ABA ligi, i on bi trebalo da bude učenik Miloša Teodosića. Spoj dve generacije, dva košarkaška mađioničara predstavlja i simboličnu predaju palice, a sve bi ovo moglo da donese mnogo raznovrsnosti Zvezdi.

NOVAK STIGAO U PERT I PORUČIO: „Uvek je čast predstavljati Srbiju“

U Crvenoj zvezdi se nadaju još jednom novogodišnjem čudu. Predstavljen je Nikola Topić, mladi plejmejker koji je blistao u ABA ligi, i on bi trebalo da bude učenik Miloša Teodosića. Spoj dve generacije, dva košarkaška mađioničara predstavlja i simboličnu predaju palice, a sve bi ovo moglo da donese mnogo raznovrsnosti Zvezdi.

Zavladala je euforija na Malom Kalemegdanu jer navijači očekuju da Topić odmah zaleči otvorene rane koje su nastale odlaskom Nejpira. Putovaće već u Atinu sa timom, iako neće debitovati. Doneo je preko potrebnu dobru energiju među crveno-bele koji pokušavaju da se podignu sa 15. pozicije i da konačno upišu pobedu na gostovanju. Svih šest pobeda je Zvezda ove sezone ostvarila u Beogradu, iako se meč sa Makabijem vodio kao gostovanje.

To znači da bi eventualni trijumf izabranika Janisa Sferopulosa u Atini protiv Panatinaikosa (20.15) mogao da znači da su se stvari konačno pokrenule. I kada se uz to doda da se navijači nadaju i Nikoli Joviću, koji je ove sezone nesnađen u Majami Hitu koji ga neretko šalje i u Razvojnu ligu, ambicije ponovo naglo rastu. Zvezdi je potrebna hitna reakcija da ne bi već tokom januara ostala bez šansi da se izbori za plej-in.

„Sve utakmice smo izgubili sa pet ili manje poena razlike. U tom trenutku kada se izgubi utakmica to nije najsjajnije, isprazniš se emotivno i fizički, ali onda razmisliš i vidiš da fali to nešto malo što će nam doneti više pobeda na strani. Dobili smo sad Makabi, nadam se da će to biti prekretnica da nastavimo da pobeđujemo u gostima, jer da bi napravio uspeh u Evroligi jako je bitno pobeđivati na strani“, rekao je Nedović u najavi i poručio da će odlazak Šabaza Nejpira svima „olakšati stvari“ jer su mnogo „energije trošili na njegovu podršku“.

U slučaju Partizana novogodišnja želja je samo jedna – zdravlje. Samo da ne bude više malera sa povredama… Aleksa Avramović se neće uskoro vratiti, a Partizanova borba za treće mesto protiv Virtusa (18.30) moraće najverovatnije da prođe i bez Alena Smailagića.

„Dobro je noga, počeo sam da hodam pre nedelju dana. Bilo je bolno u tom prvom periodu, ali Bogu hvala nemam nikakvih vitalnih oštećenja, tako da ću biti uskoro na terenu. Kad će to biti zavisi od medicinskog tima i lekara, predvođenim Momčilom Jakovljevićem, ali se nadam da ću uskoro biti na terenu“, rekao je Avramović.

 

Zbog distorzije skočnog zgloba će morati da propusti taj susret, ali je dobra vest da se očekuje da Pi Džej Doužer bude spreman za nastup.

Partizan će tako igrati bez Smailagića i Avramovića, ali će pokušati da napravi novu seriju pobeda nakon što je prethodna od pet zaredom prekinuta porazom od Reala. Za očekivati je da „parni valjak“ igra sve bolje i ubedljivije kako prolazi vreme, ali će biti lišen pomoći novog pojačanja.

Baš kao što i Zvezda čeka 18. kolo i debi Fredija Gilespija, tako i crno-beli čekaju debi Džejlina Smita. Stigao je Amerikanac u Beograd, ali će na debi u Evroligi morati da sačeka još malo jer je donedavno bio baš igrač Virtusa. Mogao bi da ponudi i nešto insajderskih informacija pred ovaj okršaj.

Partizan bi pobedom mogao da napadne treće mesto i smanji zaostatak u odnosu na Virtus na samo jednu pobedu. Ključna će biti rola visokih igrača koji će morati da zaustave Toka Šengeliju koji u poslednje vreme ne igra na onom nivou kao u uvodnim kolima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter