Izvor: Kurir.rs/RTS
27.10.2022 u 10:35
0

246. DAN RATA U UKRAJINI, TOKOM NOĆI GRANATIRANA KIJEVSKA OBLAST: Pat pozicija oko Hersona zbog vremenskih uslova!

Dvesta četrdeset šesti dan rata u Ukrajini. Kontraofanziva ukrajinske vojske u Hersonu, a ruska vojska je u ofanzivi kod Bahmuta.

DA LI SU RUSKE SNAGE KOD HERSONA ZAISTA UNIŠTILE SLOVENAČKE TENKOVE?! Ljubljana negira ove tvrdnje!

* Ruski predsednik Vladimir Putin nadgledao vežbu ruskih strateških nuklearnih snaga.

* Pentagon saopštava da je Rusija obavestila SAD o vojnoj vežbi.

*Kijev preporučio izbeglicama da se ne vraćaju do proleća.

*UN: I dalje moguć produžetak sporazuma o izvozu žitarica.

Tokom noći granatirana Kijevska oblast

Prema izveštajima lokalnih medija i regionalnih zvaničnika, ruske snage su napale Kijevsku oblast tokom noći.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se i u ukrajinskoj prestonici odmah iza ponoći, a stanovništvo je pozvano u skloništa.

Na ukrajinskom frontu nastavljene su žestoke borbe. Kijev saopštava da je ukrajinska kontraofanziva u Hersonskoj oblasti zbog vremenskih prilika i specifičnosti terena, teža nego na severoistoku zemlje.

Moskva, s druge strane, ističe da je velika grupa ukrajinskih oružanih snaga poslata ne samo na hersonski, već i na front u Zaporoškoj oblasti.

Ruska vojska, u međuvremenu, izvela vežbu snaga za strateško odvraćanje, koju je nagledao predsednik Vladimir Putin iz posebnog centra u Moskvi. Pentagon saopštava da je Rusija obavestila SAD o svojim planovima za izvođenje vežbi svojih nuklearnih snaga.

Putin u međuvremenu ocenjuje i da je konfliktni potencijal u svetu i dalje veliki, ističući da je Ukrajina izgubila suverenitet, te da tu zemlju direktno kontroliše Amerika. Istakao je da je Moskva svesna planova Ukrajine da upotrebi „prljavu bombu“.

Kijev preporučio Ukrajincima koji su izbegli u inostranstvo da se ne vraćaju u zemlju pre proleća, zbog rastuće zabrinutosti kako će tokom predstojeće zime funkcionisati teško oštećena energetska infrastruktura.

Koordinator Ujedinjenih nacija za pitanja hitne pomoći Martin Grifits izjavio je da je „relativni optimista“ u vezi sa sporazumom koji bi omogućio nastavak izvoza žitarica iz Ukrajine preko Crnog mora, kao i da veruje da će sporazum u novembru biti produžen.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter