Izvor: Kurir.rs
18.05.2023 u 12:22
0

KREMLJ ZNA ŠTA IM JE ČINITI: Afrička mirovna delegacija dolazi u Moskvu

Peskov je rekao i da činjenica da su prijateljske zemlje Rusije pozvane na samit G7 u Hirošimi ne izaziva zabrinutost Kremlja i da u međudržavnim odnosima treba poštovati suverene odnose bilo koje zemlje sa bilo kojim partnerom.

Kremlj je danas saopštio da se očekuje da će afrička mirovna misija posetiti Rusiju pre rusko-afričkog samita koji je zakazan za kraj jula, ali da datumi još nisu određeni.

SVI SE PITAJU DA LI JE DOBRO? Lukašenko propustio ručak sa Putinom u Kremlju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da će Moskva biti spremna da sasluša „svaki predlog“ koji pomažu u rešavanju sukoba i da se datumi posete ove delagacije još razmatraju, prenosi TASS.

On je potvrdio da je južnoafrički predsednik Siril Ramafosa rekao u svom nedavnom telefonskom razgovoru sa ruskim liderom Vladimirom Putinom „da Afrika, kao veliki kontinent, takođe smatra da je neophodno da doda svoj glas međunarodnim naporima da se reši dobro poznata situacija u Ukrajini“.

„Ali, prirodno, ti odnosi ni na koji način ne bi trebalo da budu antipod odnosa sa našom zemljom“, istakao je Peskov. On je takođe potvrdio da je ruska strana produžila ugovor o žitu za dva meseca.

„Možemo da potvrdimo da je i ruska strana odlučila da produži ovaj takozvani crnomorski sporazum za period od dva meseca“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je saopštio i da će Vašington verovatno pojačati pritisak na Rusiju i niz drugih zemalja, ali da su se one već prilagodile tome i da će nastaviti da jačaju saradnju.

„Uvek smo znali da će se ovaj pritisak SAD nastaviti, ali smo uvek bili i uvereni da će i Rusija i čitava grupa zemalja, uključujući Iran, koje su se već prilagodile ovom pritisku od strane SAD, nastaviti da rade na izgrađivanju odnosa zasnovanih na obostranoj koristi i poštovanju“, naglasio je Peskov tokom obraćanja novinarima, prenosi TASS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter