Izvor: happy
24.01.2024 u 17:10
0

AJFELOV TORANJ U PLAMENU! Otkrivena prava ISTINA o snimku koji je napravio HAOS (VIDEO)

Mnogi su pomislili da je čuvenu turističnu atrakciju u Parizu “progutala vatra”, kao i da su haotične scene zabeležene 20. januara

Poslednjih dana društvenim mrežama kruže snimci i fotografije “zapaljenog Ajfelovog tornja”, koji izgledaju vrlo dramatično.

Mnogi su pomislili da je čuvenu turističnu atrakciju u Parizu “progutala vatra”, kao i da su haotične scene zabeležene 20. januara.

Sve je počelo na TikToku, gde je jedan snimak objavljen, a u kratkom roku je pregledan više od 2,3 miliona ljudi.

– Zapalio se Ajfelov toranj, jedan od najprepoznatljivijih svetskih spomenika koji se nalazi u srcu Pariza. Prema poslednjim informacijama, vatrogasci ne mogu da ugase požar koji je izbio 20. januara – moglo se čuti na jednom snimku.


Međutim, ispostavilo se da je sadržaj stvorila veštačka inteligencija, odnosno osoba koja je njome upravljala.

U priču se umešala i novinska agencija Rojters koja je otkrila da je jedna od fotografija “zapaljenog Ajfelovog tornja” objavljena 15. januara.

Po komentarima ljudi koji su poverovali u scene, “izrežirane” od strane sofisticiranog AI softvera, može se zaključiti da su očajni.

“ Recite mi da je sve u redu, da ovo sanjam”, “Ne! Ovo se ne dešava”, glasile su neke od poruka.

S druge strane, mnogima je odmah bilo jasno da je reč o lažnim snimcima.

“Može li ovo više da liči na simulaciju?“, napisala je jedna osoba, a druga se nadovezala: “Molim vas ljudi, kako ne vidite da ovo nije stvarno”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter