Izvor: Happy BSC
26.09.2022 u 20:39
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Biće dosta krvi dok se ne napravi granica između Rusije i Ukrajine!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na TV HAPPY razgovarali smo sa našim gostima o ratu u Ukrajini koji traje već 215 dana.

Gosti večerašnje emisije koji su više govorili o rusko-ukrajinskom sukobu i najnovijim aktuelnostima su: pilot Stevan Ignjatović, pukovnik Srbobran Radić i pukovnik Miroslav Španović .  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

O aktivnosti fronta dok je u toku referendum pukovnik Miroslav Španović je rekao:

– Krajem sedmog meseca došlo je do operativne pauze na ratištu i od tada je ruska strana iskoristila za odmor vojnika jer je sa malim snagama krenula u napad. Ukrajinska snaga je tu pauzu iskoristila za obuku vojnika po NATO standardima, za nabavku municije i za nabavku uništene ratne tehnike. Kad se sve to uradilo pod pritiskom NATO pakta i snaga koje, kako kažu u novinama, daju pomoć. Tu nema ni p od pomoći. To su sve krediti koje će ukrajinci morati da plate. Oni su krenuli u kontraofanzivu koja je relativno dala rezultate, tu su bili ogromni gubici. Povratili su oko šest hiljada kvadratnih kilometara. Sada se situacija ozbiljno menja jer 300.000 vojnika, što je 1,2 % ukupnog rezervnog sastava Rusije, i to će dovesti do novih radnji koje možemo očekivati u budućim operacijama na frontu.

Pukovnik Srbobran Radić je objasnio kakva je situacija na delu fronta gde je ponovo granatirana nuklearna elektrana dronovima:

– Oni su u okviru ukupne pomoći NATO pakta dobili oko 140 najnovijih dronova, koji prate tri do četiri cilja i gađaju. To su im isporučile SAD i Velika Britanija. Ako imamo u vidu da se odjednom na ratištu, kod njihovih jedinica, pojavio toliki broj dronova, onda oni to namerno koriste masovnim udarima da izvrše napad na ruske snage da ih dezorijentišu, da ih na neki način potisnu iz tog reona. Ruske oružane snage su svojim specijalnim snagama zauzele tu kompletnu teritoriju i kontrolišu vazdušni i kopneni prostor. Puštaju ih da vrše određena rasecanja i prodor između njihovih snaga, a zatim ih obuhvatnim i drugim dejstvima uništavaju. To je taktika koja se odavno primenjuje. Oni namerno gađaju kako bi optužili Rusiju da namerno hoće da izazove jednu svetsku katastrofu.

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Referendumi u Ukrajini su spas za one koji su to godinama čekali!“

Tokom rata, naročito u ovim danima referenduma frekvencija informacija i dezinformacija je povećana. Pilot Stevan Ignjatović je istakao koliko one mogu biti opasne u ovakvim situacijama:

– Rat oružjem nije ništa manje opasan od rata informacijama, ponekad čak ima i prednost u odnosu na „puškaranje“. Noćas sam razgovarao sa našim kolegom Bajagićem koji je tamo jedan od sto posmatrača iz 40 zemalja sveta koje su direktno na liniji fronta, i borbenog i informativnog. Njegov utisak je da je želja naroda sa kojim se on susreće izuzetno jaka i velika da se pripoje matici Rusiji, čak je imao susrete i sa veteranima iz avganistanskog rata koji su spremni da posle referenduma i posle glasanja odu na front, da se ta agonija više završi. Ruski narod, gde se on nalazi, izuzetno ceni i poštuje vašu emisiju, o mišljenju koje je izneto za njihovu pravednu borbu. Zbog toga je i on (Bajagić) počeo da dobija preteće poruke, odavde, iz Srbije. On mi je rekao da svakog dana, jer će referendum trajati verovatno do sledećeg meseca, dolazi ih sve više i da je u planu još četrdesetak zemalja koje će poslati svoje posmatrače da učestvuju i nadgledaju taj referendum koji Zapad neće priznati. A nas i njih to ne interesuje, da li će se Zapad složiti sa izborom ljudi koji, već osam godina, pate i stradaju od ukrajinskog režima, koji je produžena ruka Zapada. Veliki je odziv naroda za glasanje, oni su pod svakodnevnim bombardovanjem. Glasanja čak budu i u podrumima, kako bi se narod zaštitio. Mislim da će ova priča da potraje i da će biti dosta krvi dok se ne napravi granica između Rusije i Ukrajine. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter