Izvor: Kurir.rs
14.04.2023 u 16:24
0

VELIKI DAN KOJI JE ČEKAO DECENIJAMA: Bajden doputovao u irski okrug odakle je njegov pradeda!

Američki predsednik će večeras održati govor ispred katedrale Sent Murdahs u mestu Balina.

Američki predsednik Džozef Bajden, koji se nalazi u poseti Republici Irskoj, sleteo je danas na aerodrom Nok u okrugu Majo, na severu zemlje, odakle vodi poreklo.

„NISAM ZABRINUT ZBOG CURENJA DOKUMENATA“: Bajden ipak STRAHUJE zbog jedne stvari

Bajden ima veze s okrugom Majo jer je odatle njegov pradeda Edvard Bluit.

Američki predsednik će večeras održati govor ispred katedrale Sent Murdahs u mestu Balina. Očekuje se da će ga na ulicama tog grada dočekati oko 20.000 ljudi.

Gradonačelnik Baline Mark Dafi rekao je da ljudi željno iščekuju Bajdenov dolazak.

„Ovo je, na neki način, povratak kući, to je njegov dom, gde ima porodicu i prijatelje u okolini“.

Bajden je posetio Severnu Irsku u utorak, a tokom boravka susreo se sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, političkim liderima u Belfastu a održao je i govor povodom 25. godišnjice Sporazuma na Veliki petak. Tokom posete Dablinu, Bajden je govorio u irskom parlamentu i sastao se sa predsednikom Majklom Higinsom. Posetu završava večeras.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter