Prema grupi novinara koji se pozivaju na Belu kuću, predsednik se vraća u Vašington kako bi se „konsultovao sa svojim timom za nacionalnu bezbednost o događajima na Bliskom istoku“.

Bajdenov neplanirani povratak u prestonicu dolazi usred mogućeg iranskog udara na Izrael. Istovremeno, američki televizijski kanal CBS njuz, pozivajući se na američke zvaničnike, javio je da se u petak očekuje napad u Vašingtonu.

U kontekstu moguće eskalacije, Sjedinjene Države na svaki mogući način uveravaju Izrael da će ih podržati u suprotstavljanju bilo kakvim pretnjama koje dolaze od Irana, prensosi RIA.

Izrael uveo nova ograničenja okupljanja zbog mogućeg napada Irana

Potparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari najavio je nova ograničenja za okupljanja civila, usled mogućnosti napada Irana na Izrael. Smernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi, dok u nekim oblastima, poput granica sa Gazom i Libanom, već postoje stroža ograničenja okupljanja.
Iako je većina obrazovnih institucija trenutno zatvorena zbog praznika Pasha, Hagari kaže da se ograničenja odnose i na školska putovanja i kampove i važiće do ponedeljka u 23 sata, prenosi Tajms of Izrael. Hagari kaže da je izraelska protivvazdušna odbrana ‘0u pripravnosti“ i da je “na desetine aviona spremno na nebu“.