Izvor: Tanjug
13.04.2024 u 21:58
1

POČELO JE! IRAN LANSIRAO DESETINE DRONOVA KAMIKAZA NA IZRAEL (VIDEO)

Prema nepotvrđenim izveštajima, Iran je lansirao desetine dronova kamikaza na Izrael

Novinar američkog portala Aksios Barak Ravid objavio je večeras na platformi X (Tviter) da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći nekoliko desetina dronova Ravid, koji je i analitičar Si-En-Ena, je kao izvor naveo četiri neimenovana izraelska i američka zvaničnika.

Iz Irana i Iraka stižu izveštaji da se na nebu čuju desetine dronova Šahid koji preleću tu zemlju na putu prema Izraelu. Iran je navodno ispalio 50 bespilotnih letelica kamikaza na Izrael.

 

Izraelski zvaničnici su potvrdili početak iranskog napada. Za sada nema detaljnih informacija o tome ali Izrale je u stanju opšte pripravnosti.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je u video poruci rekao da se „poslednjih godina, a još više poslednjih nedelja, Izrael pripremao za mogućnost direktnog napada Irana.

On je upozorio Teheran da „ko god naudi nama, mi ćemo nauditi njima. Zaštitićemo se od svake pretnje i to ćemo činiti nepokolebljivo i odlučno“.

„Zajedno ćemo pobediti sve naše neprijatelje“, rekao je on dok je pozvao Izraelce da slušaju direktive Komande unutrašnjeg fronta i zahvalio saveznicima Izraela kao što su SAD, Francuska i Velika Britanija što su uz jevrejsku državu.

*Naši odbrambeni sistemi su raspoređeni. Spremni smo za svaki scenario, kako u odbrani, tako i u napadu“, rekao je Netanjahu i istakao da su ID, država i javnost jaki.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POČELO JE! IRAN LANSIRAO DESETINE DRONOVA KAMIKAZA NA IZRAEL (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter