Izvor: AGENCIJE
10.10.2023 u 20:31
0

AMERIKA POTPIRUJE SUKOB: SAD spremile neviđen paket pomoći, Erdogan besan sukob će eskalirati i TRAJAĆE DUGO – potkačio i AMERIKANCE!

Nekoliko sati nakon smrtonosnog napada Hamasa u Izraelu, američki predsednik Džozef Bajden obećao je „čvrstu i nepokolebljivu“ podršku svom najbližem savezniku na Bliskom istoku. Vašington, koji pruža oko tri milijarde dolara godišnje vojne pomoći Izraelu, naredio je kretanje vojnih brodova i aviona bliže Izraelu u znak podrške nakon subotnjeg napada palestinske oružane grupe

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin rekao je da je naredio nosač aviona Džerald R. Ford i pet krstarica i razarača sa navođenim raketama, koji se već nalaze u Sredozemnom moru, krenu ka istočnom delu mora, u blizini Izraela. Zvaničnici su rekli da su brodovi na putu, ali da će trebati nekoliko dana da stignu. Ministar odbrane SAD Lojd Ostin rekao je da je naredio nosač aviona Džerald R. Ford i pet krstarica i razarača sa navođenim raketama, koji se već nalaze u Sredozemnom moru, krenu ka istočnom delu mora, u blizini Izraela. Zvaničnici su rekli da su brodovi na putu, ali da će trebati nekoliko dana da stignu.

UŽAS NA BLISKOM ISTOKU: Izrael nemilosrdan,kiša raketa seče nebo, otkriveno kako je HAMAS probio neprobojnu tvrđavu

Ostin je takođe rekao da Sjedinjene Države povećavaju broj borbenih aviona i jurišnih aviona Vazduhoplovstva u regionu kako bi „pojačale regionalne napore za odvraćanje“.

Pomoć „podvlači čvrstu podršku Sjedinjenih Država Izraelskim odbrambenim snagama i izraelskom narodu“, naveo je Ostin u saopštenju.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ankara strahuje da bi palestinsko-izraelski sukob mogao da eskalira, i da se neće završiti brzo.

„Naša zabrinutost oko ovoga je veoma, veoma velika. Nisam siguran da će se sve ovo završiti za nedelju ili dve. Tražimo rešenja za posredovanje, kako bismo zaustavili ovo što se dešava“, rekao je on.

Erdogan je poručio i da raspoređivanje američkog nosača aviona u istočnom Mediteranu postavlja pitanje o svrsi tog poteza.

„Sjedinjene Države šalju svoj nosač aviona u Izrael. Imam pitanje šta američki nosač aviona radi u Izraelu? ​​Učestvovaće u veoma ozbiljnim masakrima, udarajući na Gazu brodovima i avionima“, istakao je on na konferenciji sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter