Izvor: Happy BSC
05.04.2022 u 13:12
0

AMERIKA SPREMILA PAKAO ZA RUSE U RATU! Upravo je TESTIRALA hipersonične rakete od kojih nema odbrane

Američki zvaničnik je podelio sa medijima vrlo malo detalja o testiranju rakete, samo je naveo da je projektil leteo na visini od 20.000 metara i da je dostigao daljinu od 480 kilomatara, navodi Si-En-En.

Test je usledio nekoliko dana nakon što je Rusija saopštila da je koristila hipersoničnu raketu tokom invazije na Ukrajinu, tvrdeći da je gađala skladište municije u zapadnoj Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Američki zvaničnici su u svojim obraćanjima smanjili značaj ruske upotrebe njihove hipersonične rakete Kinžal. Ministar odbrane Lojd Ostin je rekao da lansiranje ove rakete „ne menja stvari“ u toku invazije. Nekoliko dana kasnije, sekretar za štampu Pentagona Džon Kirbi je rekao da je „teško znati šta je tačno opravdanje“ za lansiranje, pošto su ciljali na skladište oružja.

Za razliku od ruskog, američki test je bio sofisticiraniji jer njihova raketa ima teži motor koji usisava vazduh, navode strani mediji. Projektil HAVC takođe nema bojevu glavu, već se oslanja na svoju kinetičku energiju.

U vreme testiranja SAD, Bajden se pripremao za posetu NATO saveznicima u Evropi, uključujući posetu Poljskoj gde se sastao sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova i ministrom odbrane.

Američki zvaničnici su ćutali o ovom najnovijem hipersoničnom testu dve nedelje, rekao je zvaničnik odbrane, kako ne bi isprovocirali Kremlj ili predsednika Vladimira Putina, posebno jer su tada ruske snage proširile svoje bombardovanje Ukrajine.

Test je ispunio sve glavne ciljeve, prema saopštenju za javnost Agencije za napredne istraživačke projekte u oblasti odbrane, uključujući integraciju i oslobađanje projektila, bezbedno odvajanje od aviona, ispaljivanje bustera i krstarenje. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter