Izvor: BSC Happy
19.03.2024 u 08:40
3

AMERIKA ŽESTOKO UDARILA NA ORBANA: Ovo su NOVI USLOVI za Mađare, NAJOŠTRIJE upozorenje do sada

Američki ambasador u Mađarskoj izjavio je da će Vašington reagovati zbog "upornih antiameričkih poruka" koje dolaze od zvanične Budimpešte i na mađarsko "produbljivanje odnosa sa Rusijom", prenosi "Gardijan".

U Budimpešti je u četvrtak ambasador Dejvid Presmen komentarisao spoljnu politiku mađarskog premijera Viktora Orbana i optužio vladu Mađarske za proširenu korupciju i za „podrivanje nezavisnih institucija.“

„Reč je o dugogodišnjem prijatelju i savezniku, koji govori i čini stvari koje potkopavaju poverenje i prijateljstvo. Ne možemo da ignorišemo to što predsednik mađarske skupštine tvrdi da rat u Ukrajini zapravo vode SAD –  izjavio je Presmen.

– Ne možemo ni da razumemo zašto premijer u SAD prepoznaje glavnog protivnika Mađarske, kao ni njegovu tvrdnju da vlada SAD nastoji da zbaci mađarsku vladu – bukvalno, da je `porazi` – dodao je on.

Ambasador je dodao i da, „dok Orbanova vlada želi da čeka na novu vladu u Vašingtonu, SAD sigurno neće čekati Orbanovu administraciju. Dok Mađarska čeka, mi ćemo delovati.“

Američki zvaničnici su ranije izrazili zabrinutost zbog odluke Budimpešte da odloži prijem Švedske u NATO.

Govor američkog ambasadora, održan povodom obeležavanja 25. godišnjice pridruživanja Mađarske Severnoatlanstkom vojnom savezu, predstavlja prekretnicu u dugogodišnjem udaljavanju Budimpešte od zapadnih saveznika, dodaje „Gardijan“.

Prošle nedelje Orban je boravio u SAD, gde se sreo sa Donaldom Trampom, koji je obećao da će okončati rat u Ukrajini.

Ova poseta Trampu je navela američkog Džozefa Bajdena da izjavi kako Orban želi da izgradi „diktaturu“, a zbog njegovog komentara mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je pozvalo Presmena na razgovor.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “AMERIKA ŽESTOKO UDARILA NA ORBANA: Ovo su NOVI USLOVI za Mađare, NAJOŠTRIJE upozorenje do sada”

  1. A gde to Orban gresi, isterao Sorosa, ima povlastene cene za naftu i gas, bori se za mir i za Madnarski narod u Ukrajini? Sigurno Amerima zapelo u grlu da Orban nece da Madjari ginu za USA kao Ukrajinci!

    0
    0
    Odgovori
  2. Kad Americi kažeš istinu,da je najveća kolonijalna,najveća vojna sila,da je od II Svet.Rata pobila najviše ljudi na svetu,da today vodi rat u Ukraini,u Palestini,a to i vrapci znaju,onda se Kauboji nađu uvređeni?!E to je Amerika!Najveće zlo budućnosti „Plave Planete“!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Sta Hoce Amerika da vlada citavim svijetom,u tom su se zajebali,A Madjarska zeli samo svoju nezavisnost od Nacista koji zele da sruse citav svijet.Svise sluze Hitlerovom namjerom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter