Izvor: Sputnik Srbija
15.08.2022 u 12:08
0

ARGENTINSKI POLITIČAR UPOZORAVA: Povećanje nuklearnog oružja otvoriće Pandorinu kutiju!

Nestanak sporazuma između Vašingtona i Moskve o Sporazumu o neširenju nuklearnog oružja 2026. godine sa naknadnim povećanjem nuklearnog naoružanja otvoriće Pandorinu kutiju – nenuklearne zemlje će želeti da nabave nuklearno oružje, izjavio je za Sputnjik predsedavajući Konferencije za pregled Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja Gustavo Zlauvinen.

Prema njegovom mišljenju, ako se Rusija i Sjedinjene Američke Države ne dogovore oko dogovora koji bi zamenio Sporazum o neširenju nuklearnog oružja, a koji ističe 2026. godine, i počnu da povećavaju nuklearno naoružanje, to će stvoriti opasnost i sa političkog gledišta – „ogromna većina zemalja, posebno u Pokretu nesvrstanih, koje su zaista razočarane nedostatkom napretka u nuklearnom razoružanju, videće još jedan znak da nuklearne sile zaista ne žele da postignu nuklearno razoružanje“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, ako se ove zemlje razočaraju, upitaće se zašto i same još uvek nisu učesnice ovog Sporazuma.

„Odlučili smo da ne budemo nuklearne države… Velika stvar je da će nuklearne sile jednog dana doći do nuklearnog razoružanja. Ako to ne urade, zašto bismo mi odradili svoj deo (obaveza)“, rekao je Zlauvinen, objašnjavajući logiku nenuklearnih država.

ROGOV O UKRAJINSKOM GRANATIRANJU ELEKTRANE ZAPOROŽJE: Rukovodstvo UN i šef diplomatije Evropske unije ne treba da izjavljuju o demilitarizaciji, već o uvođenju režima tišine!

„I u tome postoji rizik, jer mnoge druge zemlje mogu da odluče da počnu da razvijaju svoj program stvaranja nuklearnog oružja. To će otvoriti Pandorinu kutiju“, naglasio je on.

On smatra da je takav razvoj događaja opasniji od suparništva između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije oko toga koliko će ko imati nuklearnog oružja.

„Mislim da ih imaju dovoljno. Problem je u tome da ako ga ne budu smanjivale, ostali će reći: ‘ako oni ne nameravaju da ga smanjuju (nuklearni arsenal), zaboravite na nuklearno razoružanje’“, zaključio je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter