Izvor:
14.11.2019 u 11:11
0

AUSTRALIJA I DALJE GORI Nađena ugljenisana i četvrta žrtva požara

U požarima koji besne Australijom poginula je još jedna osoba, čime je broj žrtava povećan na četiri, a vlasti upozoravaju da će vremenski uslovi biti još gori.

Telo četvrte žrtve pronađeno je kasno sinoć u spaljenoj šumi u blizini mesta Kempsi, na severoistoku Novog Južnog Velsa, saopštila je policija.

Veruje se da je u pitanju 58-godišnji muškarac koji je živeo u obližnjoj šupi i koji nije viđen od petka, od kada su u požarima širom Novog Južnog Velsa poginule tri osobe, dok je 150 kuća uništeno. U Novom Južnom Velsu aktivno je oko 60 požara, od kojih 27 nisu pod kontrolom i protiv kojih se bori više od 1.000 vatrogasaca.

Zvaničnik vatrogasne službe Rob Rodžers je izjavio da je juče bila bolja situacija, upozorivši da se od sutra očekuju više temperature. Vlasti u australijskim državama Kvinslend i Novi Južni Vels, proglasile su pre tri dana vanredno stanje zbog požara koji su izbili tokom vikenda.

Tokom suve letnje sezone šumski požari su uobičajeni, a najgore vatrene stihije pogodili su Australiju 2009. godine kada je stradalo 173 osoba, a povređeno 414.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter