Izvor: RT
09.07.2023 u 11:36
3

SVESNO IM ŠALJU FALIČNE MODELE ZA POTPUNO IZGINUĆE: U KIJEV stižu „bajate“ KASETNE BOMBE

SAD planiraju da Ukrajini pošalju stare modele kasetne municije koje u 14 odsto slučajeva ne detoniraju odmah, piše "Njujork tajms".

Prema podacima lista, Pentagon uverava da su modernizovali model. Međutim, poboljšan je samo domet projektila, koji još sadrži granate, čiji procenat neispravnosti je američki vojni resor opisao kao neprihvatljivo visok.

Prema pisanju „Njujork tajmsa“, pukovnik vojske u penziji Al Vosburg, koji je prošao obuku za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava, rekao je da će proces čišćenja područja nakon upotrebe ovakvih projektila potrajati, jer se ne mogu ručno pomerati.

PREKRŠEN DOGOVOR, SPREMITE SE ZA ARMAGEDON: AZOV se vraća u UKRAJINU, MOSKVA sprema odgovor

Pored toga, biće potrebna edukativna kampanja za stanovništvo koje će se vratiti na ove teritorije i koje bi moglo da strada od neeksplodiranih granata.

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejk Salivan saopštio je 7. jula da su SAD odlučile da isporuče kasetnu municiju Ukrajini, čijoj se upotrebi UN protive. On je, takođe, napomenuo da je Kijev Vašingtonu dao pisane garancije za minimiziranje rizika za civile prilikom upotrebe ove vrste municije.

Oružje, koje su mnoge zemlje izbegavale, baca male granate koje su napravljene da uništavaju oklopna vozila i trupe na otvorenom, ali često ne eksplodiraju odmah. Godinama ili čak decenijama kasnije, mogu da ubijaju odrasle i decu koja na njih nalete.

VILJNUS PRETVOREN U TVRĐAVU: 16 ZEMALJA VAZALA POSLALO SVOJA NAORUŽANJA – NATO SE GRUPIŠE u LITVANIJI pred samit

UAli, izjave Pentagona pokazuju da predmetna kasetna municija sadrži starije granate za koje se zna da imaju stopu neuspeha od 14 procenata ili više. To su artiljerijske granate od 155 milimetara od kojih svaka može da preleti oko 20 milja pre nego što se razbije u vazduhu i ispusti 72 male granate koje obično eksplodiraju pri udaru.

Zvaničnici Pentagona rekli su da su granate koje će poslati Ukrajini poboljšana verzija tipa koji je korišćen u operaciji Pustinjska oluja 1991. Ali, stvarnost je malo komplikovanija. Granate koje se šalju u Kijev mogu da lete dalje od ranijih verzija, ali sadrže iste granate, za koje je Pentagon okarakterisao neprihvatljivo visoke stope neispravnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “SVESNO IM ŠALJU FALIČNE MODELE ZA POTPUNO IZGINUĆE: U KIJEV stižu „bajate“ KASETNE BOMBE”

  1. Vreme je da pocnemo da pravimo atomske bombe. Uranijum imamo kod Stare planine. Kako he Severna Koreja uspela? Ko SME njima sad da preti!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter