Izvor: Tanjug
15.11.2023 u 21:19
0

BAJDEN OČEKUJE PRODUKTIVAN SUSRET: Moj cilj je da stabilizujemo komunikaciju

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas, uoči sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, da je njegov cilj da pokuša da stabilizuje američko-kinesku komunikaciju, posle burne godine. Bajden je, neposredno uoči odlaska na forum Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, tokom kojeg bi trebalo da se sastane sa Sijem, rekao da dve zemlje, uprkos velikim razlikama, moraju da se vrate normalnoj komunikaciji.

RUSI PRESEKLI UKRAJINSKU MARŠUTU: Zauzet jedan od najbitnijih položaja

„Mogućnost da podignemo slušalicu i razgovaramo jedni sa drugima ako dođe do krize. Biti u stanju da se uverimo da naše vojske i dalje imaju kontakt jedna sa drugom“, rekao je Bajden novinarima u Beloj kući. On je dodao da SAD ne pokušavaju da se odvoje od Kine, ali pokušavaju da promene odnos na bolje, prenosi AP.

Predsednik SAD Džozef Bajden očekuje danas produktivan sastanak sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a savetnici oba lidera ostaviće otvorene linije komunikacije nakon razgovora tokom samita, saopštila je Bela kuća. „Svi očekujemo da će ovo danas biti produktivna diskusija i nadamo se, preteča mnogo veće komunikacije i dijaloga između naša dva tima u budućnosti“, rekao je protparol Bele kuće Džon Kirbi novinarima pred susret Bajdena i Sija u San Francisku, preneo je Rojters. Bela kuća je navela da će Bajden tokom susreta sa Sijem izraziti zabrinutost oko poštovanja ljudskih prava i Ujgura.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter