Izvor: Tanjug
08.07.2023 u 18:38
0

„PRIKAZ VOĐSTVA NA SVETSKOJ SCENI“? BAJDEN sutra dolazi u EVROPU, evo koje zemlje posećuje i zašto

Predsednik SAD Džozef Bajden putuje sutra u Evropu, gde će posetiti Veliku Britaniju, Litvaniju i Finsku.

Bajden će sutra uveče stići u London, a narednog danas će se sresti sa britanskim kraljem Čarlsom III, prvi put od kada je krunisan. On će razgovarati i sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom u Dauning stritu.

Sledeća poseta je samit NATO u Viljnusu, u Litvaniji. Bajden će provesti dva dana u glavnom gradu Litvanije, koja je domaćin godišnjeg samita NATO. On će učestvovati na sastancima sa liderima i održati govor sa Univerziteta u Viljnusu.

„BOLESNI STARAC BAJDEN MAMI KIJEV U NATO TO ZNAČI 3. SVETSKI RAT“: MEDVEDEV rekao kako je pred nama „NUKLEARNI ARMAGEDON“

Konačna stanica je Helsinki, gde se očekuje da će Bajden u četvrtak proslaviti proširenje NATO, sa Finskom kao najnovijom članicom alijanse. Ova nordijska zemlja je u aprilu postala 31. članica NATO.

Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da će Bajdenovo putovanje „pokazati predsednikovo vođstvo na svetskoj sceni“, navodi AP.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter