Izvor: TANJUG
05.11.2022 u 09:09
0

BAJDEN ZARATIO SA ILON MASKOM: „Kupio je Tviter da bi širio laži po svetu!“

 Američki predsednik Džozef Bajden je kritikovao Tviter i Ilona Maska i izjavio da je milijarder kupio uticajnu platformu društvene mreže koja „širi laži širom sveta“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Ilon Musk kontroliše opremu koja širi laži širom sveta. U Americi više nema urednika- rekao je Bajden u petak tokom akcije demokarta za prikupljanja sredstava u Rozmontu nedaleko od Čikaga. 

Njegova izjava je usledila nakon vesti da je kompanija Tviter juče otpustila hiljade radnika, 50 odsto svojih zaposlenih u cilju smanjenja troškova, što bi potencijalno mogao da promeni način na koji jedna od najuticajnijih svetskih platformi funkcioniše, samo nedelju dana nakon što ju je kupio Mask.

Ovo preuzimanje su pratili izveštaji o porastu rasističkih komentara i govora mržnje na platformi, a nekoliko velikih oglašivača suspendovalo je kampanje na Tviteru poslednjih dana, navodi američka televizija.

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je novinarima da je Bajden „otvoreno govorio o važnosti da platforme društvenih mreža nastave da preduzimaju korake za smanjenje govora mržnje i dezinformacija“, navodi CNN.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter