Izvor: Kurir.rs/Guardian
05.05.2023 u 13:50
0

UKRAJINCI OBORILI SOPSTVENI DRON NAD KIJEVOM: Barjaktar kružio van kontrole, posle obaranja se srušio na tržni centar (VIDEO)

U incidentu koji se dogodio oko 20 časova nije bilo žrtava. Na nebu se mogao videti trag vatre i dima.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su u četvrtak uveče uništile jednu od svojih bespilotnih letelica nakon što je počela da leti van kontrole nad Kijevskom regijom.

Andrij Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsednika, prvobitno je rekao da je oboren neprijateljski dron, ali vazduhoplovstvo je kasnije reklo da je on bio ukrajinski i da je uništen da bi se izbegle „nepoželjne okolnosti“.

Video snimci na društvenim mrežama pokazuju klicanje gomile ispod dok je dron bio zahvaćen plamenom.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su vatrogasci ugasili požar u prizemlju četvorospratnog tržnog centra u okrugu Solomjanski gde se srušio dron.

Vatra se proširila na 50 kvadratnih metara (538 kvadratnih stopa) i nanela je manju štetu, ali nije bilo prijavljenih žrtava, rekao je Kličko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter