Izvor: Kurir.rs
02.05.2023 u 14:15
1

NEMAČKA MINISTARKA IMA JASAN CILJ: Berbokova pozvala međunarodnu zajednicu da za cilj postavi obnovljivu energiju

Predstavnici više od 40 zemalja učestvuju u Berlinu ove sedmice u Petersberškom dijalogu o klimi, na kojem će se razgovarati o daljim koracima za postizanje klimatskih ciljeva sadržanih u Pariskom sporazumu iz 2015. godine.

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pozvala je danas međunarodnu zajednicu da za cilj postavi ekspanziju obnovljivih izvora energije.

DANAS SE SASTAJE SA DRŽAVNIM VRHOM: „Analena Berbok dolazi u Skoplje da podrži ustavne izmene!“

Berbok je, govoreći na početku Petersberškog dijaloga o klimi u Berlinu, rekla da je Grupa 7 (G7) već postavila takve ciljeve, ali da treba da postoje globalno obavezujući ciljevi za proširenje upotrebe energije vetra i sunca.

Domaćin sledeće globalne konferencije o klimi, COP 28, su Ujedinjeni Arapski Emirati od 30. novembra do 10. decembra u Dubaiju.

Klimatski dijalog se smatra pripremom za tu konferenciju. Među učesnicima dijaloga je i specijalni izaslanik Vašingtona za klimu, Džon Keri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMAČKA MINISTARKA IMA JASAN CILJ: Berbokova pozvala međunarodnu zajednicu da za cilj postavi obnovljivu energiju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter