Izvor: Happy BSC
29.12.2022 u 16:29
0

BERLIN TRENIRA STANOVNIŠTVO ZA NAJGORI SCENARIO: Nemcima rečeno da se pripreme za nuklearne vanredne situacije

Stanovnici Nemačke moraju da se pripreme za vanredne nuklearne situacije, upozorila je predsednica Savezne kancelarije za zaštitu od zračenja Inge Paulini. Ona je istakla da “radijacija ne prestaje na granicama” i tvrdi da je vojni sukob između Moskve i Kijeva “jasno stavio do znanja široj javnosti da moramo biti i ostati pripremljen za širok spektar nuklearnih situacija.”

NEMAČKI SAN POSTAJE NOĆNA MORA: Tržište električnih automobila se urušava

Rusija je u više navrata insistirala na tome da ne namerava da koristi atomsko oružje u Ukrajini i pozivala se na svoju nuklearnu doktrinu koja dopušta korišćenje takve municije samo u znak odmazde ili u slučaju da je zemlja suočena s egzistencijalnom pretnjom od konvencionalnog ratovanja.

Paulini je takođe kritikovala susede Nemačke koji nisu postupno isključili nuklearnu energiju iz svoje električne mreže. „Naprotiv, mnoge naše susedne zemlje planiraju da puste u rad nove elektrane“, rekla je ona, upozoravajući na rizike od nesreća na ovim objektima, koji bi mogli da pogode celu Evropu.

Nemačka je poslednjih godina pokrenula inicijativu da se odvikne od nuklearne energije, a Zelena stranka u toj zemlji ukazuje na potencijalno katastrofalne rizike povezane s njenom proizvodnjom. Nacija ima samo tri operativne nuklearne elektrane nakon što su poslanici u novembru glasali za produženje njihovog rada do aprila 2023. u svetlu tekuće energetske krize u Evropi.

U međuvremenu, potpredsednik Bundestaga i član FDP Volfgang Kubicki osudio je odbijanje vlade da revidira svoj celokupni pristup nuklearnim elektranama i upozorio je na potencijalni neusklađenost ukoliko se nešto ne učini kako bi se rešila energetska kriza.

“Ne želimo više isporuke gasa i nafte iz Rusije, u isto vreme naši ‘zeleni’ prijatelji ponovo pokreću elektrane na ugalj, sprečavajući razumno produženje veka trajanja nuklearnih elektrana”, rekao je Kubicki..

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter