Izvor: RT
06.04.2024 u 07:17
0

SLUČAJNOST? PUKLA BRANA NA RECI URAL: RUSI se masovno evakuišu iz ovog grada

U ruskom gradu Orsku je pukla brana i u toku je masovna evakuacija stanovnika, rečeno je za RIA Novosti iz kabineta gradonačelnika.

– Došlo je do proboja brane koja je štitila grad od reke Ural, a sada je u toku masovna evakuacija ljudi iz Starog grada, gde se nalazi nekoliko naselja u Orsku – rekao je predstavnik administracije.

Napominje se da je u zoni poplave zahvaćeno 4.258 kuća i 10.987 ljudi. Oni se odvode u privremene smeštajne centre u školama br. 17, 37, 88, 5, 52 i fiskulturnim salama br. 1 i 3. U njima rade lekari, obezbeđena je hrana i mesta za spavanje.

AMERIKANCI PRIZNALI NEMOĆ: Taktika rata menja se TROMESEČNO, pa psi rata laju na sav glas

Kako je saopšteno u regionalnom tužilaštvu, sada se evakuišu stanovnici Lenjinskog i Sovjetskog okruga grada.

Ministarstvo za vanredne situacije je pak naglasilo da spasioci zajedno sa opštinskim službama rade na učvršćivanju brane i otklanjanju naleta.

Kasnije je načelnik Orska Vasilij Kozupica pojasnio da je na dva mesta došlo do delimičnog oštećenja tela brane, ekipe i oprema rade na obnovi objekta.

Pres služba guvernera i vlade Orenburške oblasti saopštila je da su na mesto incidenta poslata 33 kipera sa materijalom za zasipanje i pet prednjih utovarivača.

Više od 200 policajaca raspoređeno je na poplavljenom području kako bi pomogli u izvođenju hitnih spasilačkih operacija, kao i osigurali bezbednost na putevima i zaštitili mesta za evakuaciju građana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter