Izvor: Tanjug
04.07.2023 u 07:45
2

KLINTON OŠTRO PORUČIO PRIŠTINI: „Zaustavite ovu glupost“

Bivši američki predsednik Bil Klinton poručio je privremenoj administraciji u Prištini da prekine svoje akcije na severu Kosova i Metohije, većinski naseljenom srpskim stanovništvom, gde su napetosti narasle u poslednjih nekoliko meseci.

„Lako je Albancima koji su sada u većini, da pokušaju da iskoriste trenutak da bi došli do cilja. Ali ono što je važno sada da uradimo je da zaustavimo ovu glupost“, rekao je u ponedeljak Klinton, najveći zagovornik NATO intervencije 1999. godine, tokom ceremonije u Tirani na kojoj je dobio odlikovanje od albanskog premijera Edija Rame.

SAD i Evropska unija, glavni saveznici samoproglašenog Kosova, uglavnom okrivljuju premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija za rasplamsavanje najnovijih tenzija na severu pokrajine, zbog toga što je postavio četiri takozvana gradonačelnika u njihove kancelarije uz pomoć policije, uprkos protivljenju lokalnih Srba.

MOŽDA IM POSTANE I PREMIJER: BIL KLINTON stigao u ALBANIJU – RAMA mu uručuje ORDEN

„Kod kog velikog političkog pitanja može da se postigne napredak načinom koji je primenjen kod ova četiri mala grada?“ izjavio je Klinton.
On je tokom posete Tirani, pozvao na mir na Kosovu i Metohiji.

Za bivšeg američkog predsednika i njegovu delegaciju bila je priređena specijalna zvanična ceremonija ispred sedišta Vlade Albanije tokom koje mu je Rama uručio orden „Zvezda zahvalnosti“ za javne doprinose.

Dvodnevnu posetu Klintona Tirani obezbeđuje 700 policajaca.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “KLINTON OŠTRO PORUČIO PRIŠTINI: „Zaustavite ovu glupost“”

  1. A STO SE SAD KLINTON I SAD NE UKLJUCE ZA RAT U UKRAJINI DONJECKU I LUGANSKU ZNAJU ONI GDJE JE TVRDO I STA BI IH ZAPALO OD 2014 TO JE RUSIJA NAGOVJESTAVALA STA SE RADI SA RUSIMA ALI SU ONI ODBACIVALI A RUSIJA JE NISTA KAD IMAJU MOC I MUDA STO NEUDJU U SUKOB ISAD I NATO JEDNA ZEMLJA PROTIV 20 ALI JE PUTIN DAR MAR NIJE TO JUGOSLAVIJA SUPCINE JEDNE

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter