Izvor: Kurir.rs
04.07.2023 u 07:46
0

ČUVENI KOMANDAT ČEČENSKIH SPECIJALACA POGINUO NA ISTOČNOM FRONTU: „Hvala roditeljima koji su podigli takvog heroja“

Komandant čečenskih specijalaca Evgenij Pisarenko nastradao je tokom borbi na prvoj liniji fronta u Ukrajjni.

KRAJ ZA PRIGOŽINA? Čečeni ušli u Rostov! (VIDEO)

Vest o pogibiji Pisarenka objavio je na svom kanalu na Telegramu komandant specijalne brigade „Ahmat“ Apti Alaudinov.

– Hvala roditeljima koji su podigli takvog heroja. Bog vas blagoslovio i neka počiva u miru. Pozdrav moj dragi brate… Veliki čovek velikog srca. Alah je veliki – napisao je Alaudinov na Telegramu.

Komandant Ahmata je objavio i snimak u znak sećanja na preminulog saborca.

Specijalna brigada „Ahmat“ inače danima vodi žestoke borbe sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine kod Kremine u Luganskoj oblasti. Alaudinov tvrdi da je osujećen pokušaj proboja pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u šumama kod tog gradića na istoku zemlje.

– Zarobljeno je pet jurišnika „elitne“ 95. ODSHB Ukrajine koji su bili obučeni u Engleskoj. Četvoricu su uhvatili momci 228. puka Centralnog vojnog okruga dok su jednog zarobili borci „Ahmata“. Neprijatelj zbog ofanzivnih dejstava Oružanih snaga Ruske Federacije neprestano pokušava da zaustavi naše napredovanje i preuzme inicijativu ovakvim neočekivanim jurišima na naše položaje – tvrdi Alaudinov.

Ramzan Kadirov, čečenski lider, takođe je saopštio da su pripadnici specijalne brigade „Ahmat“ eliminisali jurišnu grupu vazdušno-desantnih trupa Ukrajine i da su petorica protivnika zarobljena.

– Zamenik komandanta specijalnih snaga Ismail Gonšajev „Lovac“ rado je razgovarao sa zarobljenim Aleksandrom Vološčukom. Vidite i sami da je zatvorenik savršenog zdravlja, a njegovim povređenim kolegama koji su imali manje sreće pružena je neophodna medicinska pomoć. Nisu u opasnosti. Aleksandar kaže da je prošao vojnu obuku u Velikoj Britaniji. Ukrajinska komanda ih je na prevaru poslala da zauzmu navodno prazne rovove i zemunicu. Sada znate šta je od toga bilo. A takvih slučajeva ima praktično na celoj liniji fronta – navodi Kadirov koji se zahvalio svim pripadnicima ruskih snaga koji se bore na pravcu Kremina-Belogorovka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter