Izvor: BSC HAPPY
18.02.2023 u 09:06
0

„BILO JE ZABRINJAVAJUĆIH STVARI“ Herš otkrio zašto je Putin pokrenuo sukob u Ukrajini, a evo kakvi su planovi SAD

Prema Heršovim rečima, Bajden doneo je odluku o sprovođenju operacije nakon devet meseci konsultacija sa zvaničnicima nacionalne bezbednosti.

Postojali su određeni faktori iza odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da pokrene specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, rekao je američki istraživački novinar Sejmur Herš u intervjuu za“ Consortium News“.

– Postojali su faktori iza toga. Nije bilo bez opravdanja – rekao je.

– Širenje NATO-a, pomisao da bi NATO mogao da uvede Ukrajinu u NATO, bilo je nekih zabrinjavajućih stvari – istakao je Herš.

– Na granicu sa Kinom postavljamo rakete koje se zovu defanzivne, ali koje se lako mogu pretvoriti u rakete koje bi mogle da unište Moskvu za 7-8 minuta – objasnio je novinar.

„POLITIKA VAŠINGTONA JE NAJAGRESIVNIJA NA SVETU“ SAD nikada neće priznati svoju ulogu u sabotaži na Severni tok

Herš je 8. februara u članku, pozivajući se na izvor, napisao da su ronioci američke mornarice, uz pomoć norveških specijalista, postavili eksplozivne naprave ispod gasovoda Severni tok 1 i 2 uz pomoć norveških stručnjaka pod okriljem vežba „BALTOPS“ u junu 2022. godine.

Prema Heršovim rečima, američki predsednik Džozef Bajden doneo je odluku o sprovođenju operacije nakon devet meseci konsultacija sa zvaničnicima nacionalne bezbednosti.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijen Votson rekla je u komentaru za TASS da je Heršov izveštaj potpuno lažan i potpuna fikcija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter