Izvor: tanjug
18.12.2022 u 11:38
0

BIVŠI ČEŠKI MINISTAR PROGNOZIRA PROPAST RUSIJE: „Rusija će se raspasti, a onda…“

Bivši ministar spoljnih poslova Češke Karel Švarcenberg očekuje, kao posledicu rata u Ukrajini, raspad Rusije.

Proces dekolonizacije će se nastaviti u Ruskoj federaciji. Rusija će se raspasti. Veći delovi će se, čim budu mogli, osamostaliti -prognozira Švarcenberg za dnevnik „Prese“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je Rusiju, s tim u vezi, uporedio sa Nemačkom koja je, kaže, „izlečena od imperijalizma nakon poraza u Drugom svetskom ratu“.

Prema njegovim rečima Rusija se od 15.veka stalno širila i za generaciju predsednika Vladimira Putina je raspad Sovjetskog saveza bio „najveća katastrofa 20.veka“, koju želi ispraviti.

Tragedija Rusije je što ne poznaje svoje granice. Svaka imperijalna sila mora pretrpeti veliki poraz pre nego što se vrati normalnom razmišljanju- ističe Švarcenberg.

Kazao je da je u prošlosti uvek postojala ideja da se male nacije moraju žrtvovati za velike, kako 1938.u Minhenu, tako i 1945.na Jalti, ali, dodaje, da je takvo razmišljanje uvek vodilo u katastrofe.

Švarcenberg je rekao da može zamisliti Ukrajinu kao članicu EU, ali ne veruje u članstvo te zemlje u NATO.

Isto tako kaže da može zamisliti ponavljanje scenarija posle 1945., kada je Nemačka relativno brzo integrisana u zapad, te bi sada zapad mogao trebati poraženu Rusiju kao saveznika protiv Kine.

Ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog on je uporedio sa ranijim američkim predsednikom Ronaldom Reganom.

Dva predsednika koja su promenila istoriju su počela kao glumci i odlično se pokazali tek u ulozi političara – Regan i Zelenski- ukazao je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter