Izvor: Vecernje novosti
02.01.2022 u 09:13
0

BIVŠI SAVETNIK PREDSEDNIKA UKRAJINE: „NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica“

NATO će prestati da postoji pre nego što Ukrajina postane članica te alijanse, rekao je bivši savetnik predsednika Ukrajine Valerij Ivasjuk. 

– Duboko sam uveren da dokle god Rusija postoji, pre će NATO prestati da postoji nego što će Ukrajina biti članica alijanse – rekao je ekspert.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta ponovio da su širenje NATO-a na istok i razmeštanje ofanzivnog naoružanja u Ukrajini crvene linije za Moskvu.

Kako bi se rešile postojeće zabrinutosti, ruske vlasti su ponudile Sjedinjenim Državama i Severnoatlantskoj alijansi da zaključe ugovore i sporazume o bezbednosnim garancijama. Dokumenti su već predati na razmatranje. Moskva, Vašington i Brisel će u januaru u različitim formatima razgovarati o ovoj inicijativi.

Prošlog juna, NATO je odobrio Ukrajini status partnera, ali su iz alijanse istrovremeno istakli da ovaj status ne utiče na odluku o članstvu zemlje u alijansi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter