Izvor: Tanjug
20.10.2021 u 07:32
0

BOLSONARO PRED TUŽBOM ZA UBISTVO: Nije hteo da kupi vakcine, osudio time hiljade na smrt

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro bi mogao da se suoči sa optužbama za ubistvo zbog svoje uloge u pandemiji korona virusa u zemlji, navodi se u izveštaju istrage Senata.

Dokument od 1.078 stranica su objavili brazilski mediji, a komisija bi mogla glasati o odluci sledeće nedelje, piše Gardijan.

PROČITAJTE JOŠ: JAPAN: Erupcija vulkana na ostrvu Kijušu!

Dokument prikazuje poražavajuću sliku zanemarivanja, nesposobnosti i anti-naučnog poricanja za koje mnogi veruju da je definisalo odgovor Bolsonarove administracije na vanrednu situaciju u javnom zdravstvu u Brazilu gde je više od 600.000 ljudi umrlo od posledica virusa.

PROČITAJTE JOŠ: SIRIJA: Više osoba je poginulo u eksploziji u autobusu!

Bolsonarova „namerna i svesna“ odluka da odloži kupovinu vakcina protiv Kovid-19 nepotrebno je osudila hiljade građana na smrt, navodi se u izveštaju i dodaje da je „matematika situacije je bila jasna, što više infekcija, više smrti“.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter