Izvor: tanjug
05.10.2021 u 22:19
0

BORELJ: EU će raditi na jačanju odbrane od sajber napada

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj danas je na sednici Evropskog parlamenta u Starzburu upozorio je danas da poslednjih godina raste broj sajber napada na Evropsku uniju i njene članice, i da je najbolji način suočavanja sa pretnjama udruživanje snaga i mobilizacija resursa.

PROČITAJTE JOŠ: Makron najavio susret s Bajdenom na samitu G20 u Rimu

On je rekao da se istraživanja, obuke i vežbe moraju unaprediti i da se napori za sprečavanje napada moraju pojačati kako bi sajber prostor bio zaštićen, navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

PROČITAJTE JOŠ:LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA SVETA: Bez vize u 192 zemlje

Dodao je da će sajber odbrana takođe biti ključni aspekt zajedničke strategije u borbi protiv visokotehnoloških napada koja se trenutno razvija.

-Nastavićemo da radimo na sajber odbrani kako bismo izgradili otpornost Evropske unije na sajber napade i obezbedili bolje odbrambene sposobnosti. Radićemo na poboljšanju EU kako bi mogla da sprečava i odvraća i reaguje na sajber napade putem naših alata za sajber bezbednost- rekao je Borelj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter