Izvor: Sputnik Srbija
13.09.2022 u 14:29
0

BORELJ: Evropska unija će odmah uputiti specijalnog predstavnika u Jermeniju i Azerbejdžan radi rešavanja situacije!

Evropska unija odmah će uputiti specijalnog predstavnika u Jermeniju i Azerbejdžan radi rešavanja situacije, navodi se u izjavi šefa evropske diplomate Žozepa Borelja u vezi sa eskalacijom između Jermenije i Azerbejdžana.

„Specijalni predstavnik EU Tojvo Klar će odmah otputovati u obe zemlje kako bi podržao neophodnu deeskalaciju i razgovarao o narednim koracima u okviru briselskog dijaloga između lidera Jermenije i Azerbejdžana“, navodi se u dokumentu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Borelj je takođe pozvao Jermeniju i Azerbejdžan da se vrate na položaje pre eskalacije i poštuju prekid vatre.

PEKING OPTUŽIO AUSTRALIJU, SAD I VELIKU BRITANIJU ZA RIZIČNE TRANSFERE NUKLEARNIH MATERIJALA: Kina pozvala IAEA da ugovor podvrgne strožoj kontroli!

„Potrebno je prekinuti borbena dejstva i vratiti se za pregovarački sto. Sve snage moraju da se vrate na položaje koje su držale pre eskalacije, neophodno je poštovati prekid vatre“, ističe se u izjavi.

Takođe se dodaje da će Evropska unija nastaviti posredničke napore za rešenje napetosti između Jermenije i Azerbejdžana.

U utorak uveče izbila su borbena dejstva na granici između Jermenije i Azerbejdžana. Strane jedna drugu optužuju za provokacije. Jermenska strana izgubila je 49 ljudi u posledicama granatiranja, izjavio je ranije Pašinjan, obraćajući se parlamentu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter