Izvor: ALO.RS
05.10.2023 u 14:07
0

BORELJ IMA PORUKU ZA KIJEV: EU će povećati podršku Ukrajini, ali…

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio po dolasku na samit Evropske političke zajednice u Granadi da je Ukrajini potrebna podrška EU i da će je povećati.

Međutim, naglasio je da EU ne može da zameni SAD.

Borelj je rekao da „nije dobra vest“ to što su sukobi u Vašingtonu doveli u sumnju nastavak podrške Ukrajini i nada se da to još nije konačan stav SAD.

ŠOJGU: Za mesec dana primljeno 38.000 dobrovoljaca

On je izrazio žaljenje što predsednici Azerbejdžana Ilham Alijev i Turske Redžep Tajip Erdogan ne prisustvuju samitu u Granadi.

„Sramota je što nisu ovde“, rekao je Borelj i ocenio da će to sprečiti rešavanje krize koja je dovela do toga da je više od 100.000 ljudi napustilo svoje domove posle upotrebe vojne sile, aludirajući na odlazak jermenskog stanovništva iz Nagorno-Karabaha.

Borelj je kazao da EU „osuđuje upotrebu sile za rešavanje sukoba“ i izrazio uverenje da će predstavnici Bakua i Jerevana razgovarati u Briselu kako bi se sprečila eskalacija sukoba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter