Izvor: SPUTNJIK
05.10.2023 u 11:37
0

ŠOJGU: Za mesec dana primljeno 38.000 dobrovoljaca

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu održao je sastanak u štabu Združene grupe snaga Šojgu – tom prilikom je zahvalio svim ruskim vojnicima i rekao da Rusija sa takvim ljudima nema druge opcije osim da pobedi.

Zahvaljujem svima. Nadam se da sa takvim ljudima nemamo druge opcije osim da pobedimo – rekao je Šojgu, prenelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U štabu Združene grupe snaga ministar je saslušao izveštaje komandanata ruskih jedinica o aktuelnoj situaciji na frontu i planovima za dalje delovanje.

Za mesec dana primljeno 38.000 dobrovoljaca

U Oružane snage Rusije za mesec dana primljeno je 38.000 dobrovoljaca – svi su motivisani i spremni za izvršavanje borbenih zadataka – izjavio je Šojgu.
Ministar je skrenuo pažnju na pitanja organizacije i obezbeđivanja borbene obuke vojnika i dobrovoljaca u rezervnim jedinicama.

– Ljudi dolaze motivisani, spremni za izvršavanje borbenih zadataka. Neki već imaju iskustva u borbama jer se mnogi od njih, nakon isteka šestomesečnog ugovora, vraćaju po drugi put, a ima onih koji se vraćaju i po treći put – rekao je Šojgu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter