Izvor: Tanjug
19.05.2023 u 10:16
0

NOVI SET SANKCIJA: Britanija udarila i na Kalašnjikov

Vlada Velike Britanije saopštila je danas da novim paketom sankcija protiv Rusije cilja 86 pravnih i privatnih lica povezanih sa proizvodnjom oružja i energenata, ali i one koji povezani sa krađom ukrajinskog žita.

Među sankcionisanim kompanijama je i koncern Kalašnjikov.

– Sankcionisano je 20 rukovodilaca kompanija u sektoru odbrane, među kojima su i Alan Valerijevič Lušinkov i Vladimir Nikolajevič Lepin, koji su obojica direktori koncerna Kalašnjikov, koji proizvodi 95 odsto komada oružja u Rusiji – navodi se u saopštenju britanske vlade.

LUKAVI RUSI: Utvrdili se kod NUKLEARNE ELEKTRANE i čekaju UDAR

Pored toga, London je uveo sankcije i protiv osam ruskih kompanija povezanih sa proizvodnjom metala. Na listi sankcionisanih nalazi se i osnivač i predsednik borda direktora Ruske bakarne kompanije Igor Altuškin. „Altuškin i njegova kompanija nastavili su da igraju ključnu ulogu u sektoru od strateškog značaja za ruski rat u Ukrajini“, naveli su iz britanske vlade. Na proširenoj listi sankcionisanih našli su se i Tinkof banka, Rosbank, Sistema Holding, Severstal, kompanija za iskopavanje zlata Polius i kompanije koje su deo Rosatoma.

Sankcije su uvedene i prvom potpredsedniku ruske vlade Andreju Belousovu, članu upravnog odbora Gasprom njefta Eleni Iljuhinoj i članu odbora Ruskih železnica Sergeju Stepašinu. U saopštenju britanske vlade se ističe da su sankcije osmišljene kako bi se pojačao ekonomski pritisak na rukovodstvo u Moskvi usled „ilegalnog rata protiv Ukrajine“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter