Izvor: BSC Happy
19.05.2023 u 09:31
1

LUKAVI RUSI: Utvrdili se kod NUKLEARNE ELEKTRANE i čekaju UDAR

Ruske vojne snage su poslednjih nedelja pojačavale odbrambene položaje ui oko nuklearke Zaporožje na jugu Ukrajine, izjavila su četiri svedoka, uoči očekivane kontraofanzive u regionu.

Oko grada su iskopani novi rovovi i postavljeno je još mina. Kamere za nadzor u fabrici su usmerene na sever preko širokog rezervoara ka teritoriji pod kontrolom Ukrajine.

Rusi već nekoliko meseci imaju postavljene vatrene položaje na nekim od zgrada fabrike. Mreže su postavljene kao moguće odvraćanje od dronova. Mere koje su opisali dvojica Ukrajinaca koji rade u elektrani i još dva stanovnika grada Enerhodara naglašavaju rizike koje rat predstavlja za bezbednost objekta.

OKA NISU SKLOPILI: Ruski avioni nadletali Ukrajinu, KIJEV strahovao od udara „KINŽALA“ VIDEO

Neki stručnjaci za nuklearnu industriju rekli su da su uznemireni i upozorili da bi svako oštećenje elektrane moglo imati strašne posledice po ljude, okolinu, rat i globalnu nuklearnu industriju.

 – Nuklearni reaktori nisu dizajnirani za ratne zone i ne verujem da mogu biti bezbedni ili bezbedni u ratnoj zoni –  rekao je Nikolas Rot, direktor istraživačkog centra Inicijativa za nuklearnu pretnju. Petro Kotin, šef ukrajinske nuklearne agencije Energoatom, rekao je da ne veruje da će ukrajinske snage izvesti napad direktno na lokaciju i da bi umesto toga mogle da pokušaju da primoraju Ruse da se povuku presecanjem linija snabdevanja.

Sinoć su ruske snage granatirale nekoliko ukrajinskih gradova, a od Dana Pobede su se raketiranja intenzivirala na ukrajinske položaje. Najavljena kontraofanziva bi trebalo da započne, kako se navodi, iz 5 pravaca, a jedan od glavnih je upravo Zaporožje. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LUKAVI RUSI: Utvrdili se kod NUKLEARNE ELEKTRANE i čekaju UDAR”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter