Izvor: BSC Happy
13.02.2023 u 12:15
0

CEO SVET SE UJEDINIO DA POMOGNE SIRIJI I TURSKOJ: Indija poslala značajnu pomoć pogođenim zemljama

Indija je juče isporučila više od 23 tone humanitarne pomoći Siriji pogođenoj zemljotresom, rekao je portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova.

– Sedmi let operacije „Dost“ (prijatelj) stigao je u Siriju sa preko 23 tone materijala za pomoć, uključujući generatore, solarne lampe, lekove za hitne slučajeve i hitnu negu i potrošni materijal za pomoć u katastrofama, naveo je on na Tviteru, misleći na operaciju pružanja pomoći Siriji.

Pomoć je na aerodromu u Damasku primio zamenik ministra lokalne administracije i životne sredine Moutaz Duaji.

EKSKLUZIVNO SIRIJA JE VEĆ 20 DANA BEZ NAFTE: Amerikanci blokiraju iranske tankere s naftom kod Sueckog kanala, Damask očajan

Avion indijskog vazduhoplovstva će potom poleteti u Tursku kako bi isporučio medicinski materijal i drugi materijal za indijske spasioce koji deluju u zoni katastrofe.

Nju Delhi je započeo operaciju „Dost“ za pružanje pomoći Siriji i Turskoj u roku od nekoliko sati od zemljotresa. Tamo sada ima ukupno više od 250 indijskih specijalista. Više od 135 tona humanitarnog tereta poslato je u Tursku, a prethodnim avionom u Siriju dopremljeno je 6 tona hitne pomoći.

Snažni zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 potresli su 6. februara tursku provinciju Kahramanmaras na jugoistoku zemlje, u razmaku od devet sati. Podrhtavanje, praćeno stotinama naknadnih potresa, osetilo se u 10 provincija, kao i u susednim zemljama, od kojih je najteže pogođena Sirija.

Prema poslednjim izveštajima, broj poginulih je premašio 24.000 ljudi, dok je preko 80.000 povređeno. Sirijsko ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da se 1.408 ljudi trenutno vodi kao mrtvih, a 2.341 kao povređenih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter