Izvor: Happy BSC
29.12.2022 u 15:55
0

EKSKLUZIVNO SIRIJA JE VEĆ 20 DANA BEZ NAFTE: Amerikanci blokiraju iranske tankere s naftom kod Sueckog kanala, Damask očajan

Ono što stanovništvo Sirije preživljava poslednjih 20 dana može da se poredi s ratom koji je nedavno završen u ovoj bliskoistočnoj zemlji. Gotovo već tri nedelje sve državne institucije, osim bolnica, obavestile su svoje zaposlene da ne dolaze na posao zbog nestašice goriva, saznaje Happy BSC portal. Naime, naftu koju Sirija dobija od Irana čeka zarobljena kod Sueckog kanala, jer američka vojna kontrola neće da propusti iranske tankere koji nose „crno zlato“, za ovu arapsku državu. 

ŠOJGU MIRI TURSKU I SIRIJU: U Moskvi održan sastanak ministara odbrane dve zemlje sa fokusom na sirijsku krizu, pitanje izbeglica i zajedničku borbu protiv terorističkih organizacija na sirijskom tlu!

Sirija svoju naftu ne može da eksploatiše, jer se ona nalazi u rukama američkih okupacionih snaga na istoku zemlje, prema Iraku. Nakon rata u Siriji, režim Bašara al-Asada ima pod kontrolom dve trećine zemlje, dok trećinu drže Amerikanci, Kurdi, i „sirijska slobodna milicija“ koju podržava Ankara. Kako saznaje naš portal, Sirijci su na izmaku snaga jer je nestašicom nafte paralisan život, ljudi ne mogu normalno da funkcionišu, masa kompanija ne radi i što je najgore, ne zna se kada će početi s radom. 

Benzin se može naći na crnom tržštu na ulicama Damaska, a cena se kreće oko 4,5 dolara za litar ovog energenta. Stvati se pogoršavaju iz dana u dan, dok Sirijci čekaju da se život vrati u normalu. Damask je potražio pomoć od Moskve ali Rusija trenutno nema mogućnost da nekim alternativnim putem dostavi „crno zlato“ Siriji.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter