Izvor: TANJUG
24.11.2022 u 11:18
0

DA LI ĆE BITI JAJA NA RAFOVIMA? Britaniju pogodila nova kriza, veliki trgovinski lanci ograničili prodaju osnovne životne namirnice

Velika Britanija suočena je sa novim problemom u snabdevanjem namirnicama, jer nedostaju jaja.

BRITANIJA UKRAJINI ŠALJE ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE: Laserski vođen Brimston 2 može da napravi ozbiljan problem na frontu?

Prema pisanju britanskih medija, zbog ptičijeg gripa i rastućih troškova proizvodnje došlo je do nestašice jaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Supermarketi su već prinuđeni da racionalizuju prodaju, pa tako lanac supermarketa „Tesko“ trenutno dozvoljava prodaju do tri pakovanja jaja po kupcu.

Slične odluke već su doneli lanci „Asda“ i „Lidl“.

Lanac pabova „JD Veterspuns“ saopštio je da je u pojedinim filijalama sa jelovnika izbrisana kajgana.

– Imamo probleme da obezbedimo potrebnu snabdevenost kako bi pokrili potražnju u svim pabovima – saopštila je kompanija.

Udruženje poljoprivrednika NFU zatražilo je od Ministarstva ekologije sprovođenje istrage u vezi problema u lancu snabdevanja.

Početkom oktobra je udruženje proizvođača jaja (BFREPA) bilo prinuđeno da zakolje više od 750.000 kokošaka kako bi zaustavili širenje ptičijeg grupa.

Od 7.novembra sva živina u Velikoj Britaniji mora biti držana zatvorena.

Prema podacima Ministarstva ekologije, potvrđeno je više od 200 slučaja oboljenja od ptičijeg gripa, što je najveći talas u Velikoj Britaniji.

Ova mera pogađa i ćurke, što će uticati na tradicionalni božićnu trpezu Britanaca, koja je nezamisliva bez ćurećeg pečenja.

Jedna trećina godišnje proizvodnje ćurki od 11 miliona životinja je uništena, objavio je još u oktobru list „Dejli mejl“.

U Velikoj Britaniji je prošle godine proizvedeno 11,3 milijardi jaja, a 1,4 milijardi je moralo biti uvezeno, kako bi bila pokrivena potpuna potražnja.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter