Izvor: Tanjug
15.06.2022 u 09:46
0

DANAS SASTANAK ZEMALJA ČLANICA NATO: Ovo su glavne teme razgovora

Ministri odbrane zemalja članica NATO i drugih zemalja razgovaraće danas u Briselu o važnosti jačanja partnerstava, ali i o isporuci oružja Ukrajini koja traži značajno povećanje, kako bi zadržala ruske trupe na istoku zemlje, saopštili su zvaničnici Rojtersu.

Bitka za Severodonjeck, grad sa jedva više od 100.000 ljudi pre rata, trenutno je poprište najvećeg sukoba u Ukrajini, a Kijevu je potrebno 1.000 haubica, 500 tenkova i 1.000 dronova između ostalog teškog naoružanja, rekao je u ponedeljak savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, navodi britanska agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Današnji sastanak na marginama Severnoatlantskog saveta u formatu ministara odbrane (NAC), vodiće američki ministar odbrane Lojd Ostin po treći put, kada će se grupa od skoro 50 zemalja sastati kako bi razgovarala i koordinirala pomoć Ukrajini.

MEDIJI: ŠOLC NE DOZVOLJAVA NACIONALIZACIJU! Plaši se reakcije Putina!

Prethodni takav sastanak održan je u aprilu u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj.

Rusija nije odustala od borbe, uprkos njenom prilično slabom napretku. Ono što ovde imamo je uporna, spora, postepena ruska operacija, a glavni fokus ministara odbrane biće šta je potrebno Ukrajincima da nastave uspeh koji već imaju u usporavanju i osujećivanju tog ruskog cilja“, saopštio je za Rojters visoki zvaničnik američke odbrane, koji je želeo da ostane anoniman.

Američki zvaničnici takođe očekuju saopštenja o dodatnom naoružanju ukrajinskim snagama u narednim danima, a Sjedinjene Države su od ruske invazije 24. februara izdvojile oko 4,6 milijardi dolara pomoći Ukrajini uključujući artiljerijske sisteme poput haubica i raketnog sistema visoke pokretljivosti (HIMARS).

Bajdenova administracija je saopštila ranije da je od Kijeva dobila uveravanja da to oružje većeg dometa neće biti korišćeno za napad na rusku teritoriju, strahujući da bi to moglo da dovode do eskalacije sukoba, navodi Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter