Izvor: Kurir.rs
01.08.2023 u 12:12
0

DEVOJKA SE PORODILA NA TROTOARU: Izbacili je iz bolnice jer nije bilo lekara, a onda nastala drama! STAVILI KESU POD BEBU (VIDEO)

Mlada žena (24) porodila se na trotoaru ispred vrata bolnice u Urzičeni odakle je prethodno izbačena jer navodno nije bilo lekara.

Društvenim mrežama kruže snimci na kojima se vidi kako žena leži na asfaltu ispred bolnice na jugoistoku Rumunije u porođajnim bolovima. Prethodno je došla da se porodi, međutim, otvoreno su joj rekli da nema ko da joj pomogne i da nemaju mesta za nju.

Ekipa hitne pomoći je trebalo da je odveze u bolnicu u Sloboziju udaljenu 60 kilometara. međutim, porođaj je krenuo na trotoaru. Lekari su uspeli da pod mladu ženu stave plastičnu kesu kako beba ne bi izašla na pločnik.

– Bravo! Bravo – čuje se lekarka kako govori.

Devojka je rodila zdravu devojčicu.

– Već se videla glava deteta. Nisu je pomerali – navodi jedan od svedoka.

Direktor bolnice navodi da je trudnica trebalo da čeka u hitnoj pomoći gde bi bila pod odgovarajućim nadzorom dok gradonačelnik navodi da je za incident kriv nedostatak osoblja.

Ministar zdravlja Rumunije međutim tvrdi da je imao ko da brine o ženi.

– Empatiju ništa ne može da je zameni. Mogla joj se pružiti pomoć unutar bolnice bez obzira na specijalnost dežurnog lekara i to u bezbednim uslovima, a ne improvizovano. Mislim da je smena direktora od strane gradonačelnika moralna i prikladna – rekao je ministar zdravlja Aleksandru Rafila.

Ista smena, navode rumunski mediji, imala je u ponedeljak uveče još jedan propust koji se međutim završio tragično.

Muškarac (32), koji je došao u hitnu pomoć sa jakim bolovima u grudima, pušten je kući, a nekoliko sati kasnije je preminuo. Porodica tvrdi da ga je lekar pregledao površno.

– Mladić je bio na posmatranju nekoliko sati nakon čega je rekao da se oseća dobro i da želi da ode – tvrdi menadžer bolnice Janus Daniela.

Istraga je u toku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter