Izvor:
19.12.2019 u 03:38
0

DOBILA 120.000 DOLARA: Muslimanka naplatila ODŠTETU za surovo postupanje u ZATVORU!

Muslimanka iz Minesote dobila je 120.000 dolara odštete jer je nakon hapšenja zbog saobraćajnog prekršaja pre nekoliko godina bila prisiljena da skine hidžab kako bi napravila fotografiju.

Aida Sejf Al-Kadi pojavila se sa svojim advokatima u Veću za američko-islamske odnose kako bi najavila sporazum koji je odobren prošlog meseca.

Al-Kadi (57) rekla je da je postupanje prema njoj u zatvoru u okrugu Remzi u augustu 2013. bilo jedno od najnemoćnijih i najštetnijih iskustava njenog života.

– Ne želim da bilo koja druga muslimanka iskusi ono što se meni desilo – rekla je Al-Kadi.

Naime, sudija je izdao nalog za hapšenje Al-Kadije nakon što je propustila sudsko ročište zbog saobraćajnog prekršaja dok je ćerku vozila u bolnicu. U svojoj tužbi Al-Kadi je tvrdila da okrug Remzi krši njena ustavna prava i diskriminiše je na osnovu njenih verskih uverenja

Nakon hapšenja Al-Kadi kaže da su joj policajci skinuli maramu s glave i dugu haljinu, i to ispred muških zatvora.

Ona priča kako je pristala ukloniti maramu radi fotografije, ali pod uslovom da se ne sme pojaviti nigde u javnosti. Međutim, nekoliko meseci kasnije ona je svoju fotografiju pronašla na internetu.

Nakon snimanja fotografije, policijski službenici su joj poklonili posteljinu kako bi je koristila kao hidžab. Al-Kadi je na kraju rečeno da skine svoju abbaju i presvuče se u zatvorsku uniformu.

Nakon tužbe, pored isplate novčane kazne, zatvor u okrugu Remzi uveo je posebna pravila o fotografisanju i smeštaju zatvorenika u verskim odelima. Takođe je pristao da uništi sve štampane i elektronske kopije fotografija Al-Kadije.

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter