Izvor: HAPPYBSC
03.10.2023 u 18:39
0

DOGOVOR O ŽITU:Ukrajina, Poljska i Litvanija dogovorile kako ubrzati izvoza žitarica

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je u Beogradu na sastanku sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom da je jedan od prioriteta za Vojsku Srbije saradnja sa snagama KFOR i zbog toga je za Srbiju "važno da NATO ima neutralan status u rešavanju problema".

Dogovorom se inspekcije žita sa ukrajinsko-poljske granice prebacuju u litvansku luku na Baltičkom moru, navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva poljoprivrede.

Tragedija u Nigeriji, nastradala i trudnica!

Pomeranje mesta inspekcije ima za cilj da olakša tranzit ukrajinskog izvoza preko poljske teritorije, navodi se u saopštenju.

Iz litvanske luke Klajpeda, gde će se od sutra kontrolisati prisustvo štetočina i bolesti, žito može da se izvozi morskim putem širom sveta.

Sporazum bi takođe mogao pomoći u smirivanju tenzija oko cena žita između Ukrajine i Poljske u vreme kada bi međunarodna podrška naporima Kijeva da se odbrani od Rusije mogla da se smanji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter