Izvor: Kurir.rs
26.12.2023 u 17:42
11

DRON SNIMIO POSLEDNJE MOMENTE BITKE ZA MARJINKU: Žestoka BORBA, pucaju jedni na druge sa 2 metra (VIDEO)

Izviđački dron zabeležio je završne trenutke bitke za Marjinku.

Na kratkom snimku koji je navodno zabeležen na periferiji strateški važnog grada u Donjecku vidi se borba na jednom od poslednjih uporišta ukrajinskih snaga. Nekoliko ruskih vojnika upalo je u rov nakon čega je nastala razmena vatre sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine na razdaljini od svega nekoliko metara.

UKRAJINCI NAPALI ZELENSKOG: „Ovo je ROPSTVO, teraju nas u rat motkama“

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, podsetimo, izvestio je u ponedeljak ruskog predsednika Vladimira Putina da je Marjinka pod kontrolom ruskih snaga. Šojgu je naglasio da je svaki od 3.000 objekata u gradiću tokom prethodnih godina pretvoren u svojevrsnu tvrđavu i da najveće zasluge za preuzimanje kontrole nad gradom ima 150. brigada.

Komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao je u utorak gubitak grada koji se nalazi zapadno od Donjecka.

– Marjinka više ne postoji. Ukrajinske trupe su se povukle sa zapadne periferije grada i na nekim mestima su se ukopale u blizini Marjinke, a na drugim malo dalje – rekao je Zalužni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

11 thoughts on “DRON SNIMIO POSLEDNJE MOMENTE BITKE ZA MARJINKU: Žestoka BORBA, pucaju jedni na druge sa 2 metra (VIDEO)”

    • Није то лепо тако причати, већина тих људи је насилно мобилисана и плански доведена ту да погинем…план дубоке западне државе је да побије што више белих (Срби) православних људи на планети.

      3
      1
      Odgovori
      • Beli Srbi su oni u Nemačkoj, a ne oni u Ukrajini, tamo žive potomci ovih srebrnih Srba sa Balkana. Ukrajina je samo geografski pojam koji pokriva nekoliko oblasti različitog geografskog nasleđa. Tu postoji ova centralna Ukrajina koja je oblast plemena Ruslana, ili Rusića, a na njoj se razvila Malorusija ili Ukrajina. Zapadni deo Ukrajine je nastao zbegom pred Kumanima i to je Crvena Rusija, ili Galicija, a na jugozapadu postoje i ostaci nekih plemena srodnih Srbima(Bojke i Guculji). Postoje južne oblasti koje su u suštini tranzitne i gde su prošla razna plemena alanskog saveza(Srbi, Ruslani, Jasuni i dr), a kasnije i Avari, Bugari i Kumani i gde je bio Kanat Krimskih Tatara. Istočne oblasti su naseljavali kozaci(mešavina Tatara, Srba i Rusa) kao skupina slobodnih konjanika ratnika i ruskih spahija. Zatim se pojavila padom Velike Poljske jedna granica u kraju ka Krimskom Kanatu i ona se prostirala od Moldavije do Donbasa i obuhvatala Kirovgradsku oblast(Nova Serbija), Dnjepropetrovsku oblast(naseljena kozacima) i Donbas(Lugansk i Donjeck), a prozvana je Ukrajina i bila je tanka kao i svaki granični front. Kada je osvojena oblast Krimskog Kanata, sve se pomerilo na jug i nastala je Novorusija(od delova Getmanata-kozačke narodne republike, Krimskog Kanata, Ukrajine, Nogajskog Kanata, Astrahanskog Kanata i Besarabije), koja se prostirala od delte Dunava do delte Volge i od Volgodonskog kanala do Tereka. Ukrajina kakvu danas poznajemo je nastala u prvoj deceniji SSSRa.

        0
        0
        Odgovori
    • Ta „fukara pokatolicena“ nam je slala humanitarnu pomoc camcima preko dunava za vreme bombardovanja, a braca rusi su glasali za bombardovanje. A devedesetih su prodavali oruzje hrvatima, i s300. 👏. Informisi se pre nego sto reagujes ko necija baba(posto moja zna ono sto ni vi ne znate)

      0
      1
      Odgovori
  1. Rusi do leta izlaze na levu obalu Dnjepra, celom dužinom. To ce biti granica i kraj rata. Zapadni deo Ukr ce ostati jer to ruse ne zanima, ali ne može u NATO. U EU može.

    32
    3
    Odgovori
    • Како може Русе да не занима Кијев у коме су настали њихова држава и црква?
      Манастир Кијевско-пештерска лавра који су им ови пре три месеца заузели и из њега истерали све монахе, за њих је значајан колико за нас Студеница или Хиландар.

      0
      0
      Odgovori
    • Rusi vec dve godine „izlaze na Dunav“ al nikako da izadju 🤔 Sa dnjeora su se povukli prosle godine iz praznog grada i presli na istocnu obalu. Verovatno po dogovoru. Tu ce verovatno biti gvozfena zavesa. Zapadno od dnjepra, nije da ih ne zanima, vec ne mogu da osvoje. Vec su probali na pocetku oko kijeva. A ko ti kaze da zapadni deo Ukraine ne moze u NATO? Mogu oni u NATO dq prime koga hoce i kad hoce. Tako ce i biti, da se osigura granica sa Poljskom i Eu.

      0
      0
      Odgovori
  2. Strasno joja neprifesionalnost na snimku. Bravo braco Rusi, osvojili ste jos jedno selo👏Ovakvim tempom „do pariza“ biste stigli za 300 godina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter